TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nebunul alb PA-ALT-NEBUNA-17-N-001
Nebunul alb
Vezi
galerie

Nebunul alb

de Allex Trușcă

Titlu apărut în colecția Science-Fiction - Editura Pavcon la Pavcon

Id: #307656

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Basmul, literatura „pulp” și fantasticul tineresc postmodernist se împletesc în "Cealaltă regină" pentru a forma o saga fantasy dinamică, dominată de scene de luptă și dialog, de iubiri mistice și de jocuri de putere.
O partidă de șah între Creator și inamicul său misterios, un ordin cavaleresc de inspirație istorică, mitologia ezoterico-biblică și capacitatea personajelor de a-și păstra ținuta morală, în ciuda vicisitudinilor pe care sunt nevoite să le înfrunte – iată atú-urile lui Allex Trușcă în provocarea pe care le-o aruncă cititorilor.
Atenție la regina neagră!” - Oliviu Crâznic – scriitor, critic literar 

 

"Tabla de șah începu să vibreze. Era nemișcată de o sută de ani, curățată de piese și acoperită de praf. Și totuși se mișca. Tatăl se uită spre ea gânditor și surprins. Asta nu ar fi trebuit să se întâmple. Pioni, cai, regine, apărură în partea opusă lui, dar locul din fața sa era gol. Oponentul nu dorea să se facă văzut. Creatorul își dădea seama cine putea fi. Secretul său cel mai mare îl urmărea și se întorcea împotriva lui. Se uită la piesele sale. Avea doar un Cal, un Nebun și doi Pioni. În fața sa se prefigurau doi Regi, un Cal, o Regină și o mulțime de piese mărunte.
Pricepu îndată că era un joc de sacrificiu, un preambul la ceea ce va urma. Urmări cum una din figurinele albe se prăbușește ca lovită de o săgeată și în aceeași clipă, câțiva pioni inamici luară foc și se transformară în scrum.
Calul adversarului porni la atac, dar fu imediat capturat. Nebunul Tatălui făcu o mișcare rapidă, înainte ca Regina roșie să facă vreun pas pe pătratele de joc și o sparse în bucăți, care se risipiră rapid pe suprafața mesei și apoi maturate de vânt.
Unul din cei doi Regi îl încolțise pe Nebun, dar intervenția salvatoare a singurului Pion rămas al Creatorului salvă situația. Runda de sacrificiu se terminase, Deși Calul și Nebunul său luptaseră bine, diferența o făcuse un Pion. Cu toate că Nebunul eliminase o Regină, Pionul nu numai că îl salvase, dar și capturase piesa cea mai importantă. Ce reguli sunt astea? Oricum, era doar o partidă, cele ce vor urma vor fi și mai diferite, știa că nu are un adversar facil. Și ceea ce îi dădu fiori, după milenii întregi, era un joc cu reguli care nu erau ale Lui."

extinde
 

Detalii produs

Autor: Allex Trușcă

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-905-703-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pavcon

 

Opinii editoriale

„Ce este Nebunul alb? Arena unei lupte divine, o alianţă a sufletelor, o regăsire a speranţelor, o uniune a fiinţelor. Allex Truşcă, prin intermediul volumului Nebunul alb ne aruncă în cea mai epocală luptă a Binelui contra Răului. Şase bătălii a cărat lumea, şase bătălii le-au furat iubirile, persoanele dragi şi chiar sufletele, şase bătălii din care au supravieţuit la limită, sacrificând până şi propriul suflet.
Acum ne pregătim pentru a şaptea bătălie. Întunericul şi-a refăcut forţele, piesele au fost din nou aranjate, iar jucătorii sunt pregătiţi să-şi pună în practică strategia victoriei. Dar oare fiinţele lumii sunt pregătite pentru jocul macabru al celor puternici?”

Diana Daniela Macovei

„Împletește vise, premoniții, elemente paranormale, un strop de filosofie și magie, într-o poveste fantastică plină de aventuri, în care creaturi mitice se înfruntă, având la bază clasica temă a Binelui și a Răului, a Luminii și a Întunericului. Un basm frumos pentru cei mari…”

Delicateseliterare.ro
Allex Trușcă
Allex Trușcă
Autor

Allex Trușcă (n. 1982, Motru) este absolvent al Facultății de Automatică și al u...

vezi autor