TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
8 povestiri de pe Calea Moșilor 9786067109436
8 povestiri de pe Calea Moșilor
Vezi
galerie

8 povestiri de pe Calea Moșilor

de Adina Popescu

Id: #323537

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mi-aș dori ca această întoarcere în timp să îi ajute pe toți copiii să se simtă bine cu copilăria lor și să nu o piardă niciodată.” - Adina Popescu


Adina stă pe Calea Moșilor și are tot ce își poate dori: are prieteni (din bloc și de la școală), păpuși, rotile și câte și mai câte. Are și un ghiozdan portocaliu, cu Scufița Roşie, care o face să simtă că poartă tot timpul o căsuță în spate, ca un melc. Din când în când ascultă discuri cu povești. Într-o zi scrie o poezie și devine o poetă celebră în toată școala. Într-o noapte urcă pe bloc și vede eclipsa de Lună. Iar la un moment dat îi convinge pe colegi să exploreze școala, în căutare de locuri secrete și misterioase. Calea Moșilor este toată lumea Adinei, pentru că aici se întâmplă totul, și numele ei adevărat este Calea Copilăriei.

"Am scris aceste opt povestiri mai întâi pentru mine, ca să fiu din nou copil, dar le-am scris și pentru cei care își doresc să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980. Mi-aș dori ca această întoarcere în timp să îi ajute pe toți copiii să se simtă bine cu copilăria lor și să nu o piardă niciodată."Adina Popescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adina Popescu

Ilustrator: Bilyana Velikova

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 9786067109436

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 17,5x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: București, copilărie

 

Opinii editoriale

"Cartea Adinei Popescu mi-a readus în minte chipuri, nume și întâmplări de demult — propriile mele amintiri din anii aceia când noi, copiii, citeam revista Cutezătorii, ne jucam de-a Cireșarii, beam Cico la cofetărie și colecționam surprizele de la guma Turbo.

Întâmplările din 8 povestiri de pe Calea Moșilor sunt mai degrabă comune, stereotipe — o eclipsă văzută de pe bloc, o vizită la magazinul de jucării, o zi petrecută la școală ca elevă de serviciu (cine n-a făcut-o și pe asta?), o bulgăreală la școală în toiul iernii, mici invidii, certuri și împăcări între colegi sau vecini de bloc —, nimic senzațional, nimic ieșit din limitele rutinei optzeciste. Sunt lucruri pe care le-am trăit și noi, cei care am fost copii atunci. Și totuși, citindu-le, am avut senzația că retrăiesc o altă viață, că mă întorc, așa cum spune chiar autoarea, cu „o mașină a timpului” într-alt secol, într-un timp care — o știu acum —  a fost unic, irepetabil, un „loc” care a fost și nu mai poate fi."

Florin Bica

"Am descoperit-o pe Adina Popescu atunci când am citit Cartea Pricoliciului, apărută la Editura Arthur. Mi-a plăcut foarte mult stilul autoarei, așa că am fost fericită când am văzut că editura a publicat o nouă carte de-a autoarei.
8 povestiri de pe Calea Moșilor m-a invitat să călătoresc în trecutul autoarei, prin diverse povestiri simpatice care mi-au amintit cu drag de copilăria mult mai diferită de cea a copiilor din ziua de azi.
Stilul simplist și călduros al Adinei Popescu m-a făcut să îndrăgesc această carte, așa că pot spune că este una dintre preferatele mele. Mi se pare extrem de fain să poți citi o carte despre copilărie, mai ales atunci când o serie dintre aspectele prezentate se aseamănă cu ceea ce tu ai considerat ca fiind copilăria adevărată."

Simona Husaru
VIDEO
Adina Popescu
Adina Popescu
Autor

Adina Popescu s-a născut la 10 septembrie 1978, în Bucureşti. A absolvit Regie d...

vezi autor
Bilyana Velikova
Bilyana Velikova
Ilustrator

Bilyana Velikova s-a născut și a crescut în orașul bulgaresc Ruse, pe malul Dună...

vezi autor