TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Speak: cuvintele nerostite
Vezi
galerie

Speak: cuvintele nerostite

de Laurie Halse Anderson

Titlu apărut în colecția Lectura 16 ani+ la Young Art

Id: #421777

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Am supraviețuit. Sunt aici
 

Descriere produs

O adolescentă este victima unui viol și trebuie să găsească curajul de a vorbi despre această faptă abominabilă, pentru a găsi astfel calea spre vindecare

 

Melinda tocmai a început primul an de liceu. În vacanța de vară, s-a despărțit de cea mai bună prietenă, după ce au fost împreună la o petrecere. Melinda chiulește, se distrează, comentându-i în gând pe profesori și pe colegi, încearcă să-și facă prieteni și este as în aruncările libere la baschet.

 

Dar, spre deosebire de alți adolescenți, vorbește rar și se retrage după ore într-o debara nefolosită, pentru că Melinda are un secret. Profesorul de artă, un nonconformist, și un coleg pasionat de știință sunt printre puținii care o tratează cu înțelegere.

 

La finalul anului școlar, Melinda găsește o modalitate inedită de a ieși din lumea ei și de a-și spune vorbele nerostite. Odată cu răspunsurile celor care au avut experiențe similare, vine și curajul de a înfrunta ceea ce i-a provocat tăcerea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laurie Halse Anderson

Traducător: Ioana Filat

Data apariției: martie 2022

Titlu original: Speak

ISBN: 9786069674376

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Young Art

Teme: curaj, secret

 

Opinii editoriale

O carte neobișnuit de amuzantă, în ciuda faptului că explorează durerea. Speak ține în priză cititorul de la primul până la ultimul cuvânt.

The Horn Book

Spiritul sarcastic al Melindei, onestitatea și curajul o fac un personaj memorabil; victoria din final îi va inspira pe cititori și le va insufla încredere.

Booklist

Anderson își spune inteligent povestea, o susține pe eroină în drumul ei prin suferință și ajunge astfel la sufletul cititorilor.

Publisher's Weekly
Laurie Halse Anderson
Laurie Halse Anderson
Autor

Laurie Halse Anderson (n. 1961) este o scriitoare americană născută în Potsdam,...

vezi autor