TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Manual. Limba și literatura română. Clasa a V-a
Manual. Limba și literatura română. Clasa a V-a
Vezi
galerie

Manual. Limba și literatura română. Clasa a V-a

Id: #431040

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a V-a este aprobat la licitația organizată de Ministerul Educației în 2022.

 

Manualul de Limba și literatura română cuprinde șapte unități, fiecare propunând o temă și subteme adecvate intereselor și nivelului de înțelegere al unui elev de clasa a V-a.

 

Conținuturile și activitățile din manual țin cont de noua configurare a numărului de ore alocate pe săptămână (4) disciplinei Limba și literatura română, respectând integral programa, atât în litera, cât și în spiritul ei. Manualul acordă un loc important activităților și sarcinilor de învățare care contribuie la construirea profilului absolventului de gimnaziu, având ca obiectiv atingerea unui nivel intermediar de deținere a competențelor-cheie.

 

Fiecare unitate de învățare îmbină armonios și integral domeniile de conținut prevăzute în programă: comunicarea orală, lectura, redactarea, elementele de construcție a comunicării și elementele de interculturalitate. Textele selectate sunt de tipuri diverse (integrale și fragmente; literare și nonliterare, continue sau discontinue) și acoperă atât domenii de interes educațional, cât și personal, permițând extinderea învățării către dimensiunea informală și chiar nonformală.

 

Organizarea manualului urmărește patru paradigme formativ-acționale: Explorează, Descoperă, Aplică, Împărtășește impresii! Corect/Incorect, Invitație în lumea cărții. Prin intermediul lor, autoarea și-a propus să facă din elev subiectul propriei formări, un agent activ pus permanent în situația de a căuta, selecta, prelucra informații pe care apoi să le transfere la alte discipline sau în viața cotidiană, îndeplinindu-și responsabil rolul de interlocutor.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-33-9056-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: şcoală