TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albinuța. Abecedar 978-997-586-269-1
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Albinuța. Abecedar

Grigore Vieru
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Cartier Junior, Cartier. Codobelc
Cunoscutul Abecedar Albinuța, aparținând poetului Grigore Vieru se adreseaza preșcolarilor, școlarilor, educatorilor,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-997-586-269-1
Dimensiuni: 21x22 cm
Tip copertă: Hardcover
Altele produse autor:

Albinuța. Abecedar
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Albinuța. Abecedar de Grigore Vieru apărută la editura Cartier

Cunoscutul Abecedar Albinuța, aparținând poetului Grigore Vieru se adreseaza preșcolarilor, școlarilor, educatorilor, învățătorilor, și, nu în ultimul rând, părinților, bunicilor și fraților mai mari.

Ilustrații de Lică Sainciuc.

A fost tiparită pentru prima dată în 1979, urmând apoi nenumarate ediții, cu un tiraj general de peste 1 milion de exemplare. A devenit o carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii. Prima ediţie în grafie latină s-a tipărit în 1994 la Editura Didactică şi Pedagogică din Bucureşti, având un tiraj de 200 000 de exemplare.

Revăzută şi completată cu versuri şi cântece noi, include poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi George Coşbuc şi o prezentare grafică de excepţie, premiată la nivel internaţional, ce exprimă universul fascinant al copilăriei, simplu şi totodată complex, aparţinând renumitului artist plastic Lică Sainciuc.

Este valorificat astfel întreg arsenalul mijloacelor în stare să-l antreneze pe copil în joc şi în procesul cunoaşterii: reprezentare sonoră și vizuală, miniatură, cântec, ghicitoare, proverbe, numărătoare, frământări de limbă, frazare aliterativă, alegorie, parabola şi simbol, acrostih, motive religioase.

Noua ediţie dă prin tiparul excelent expresivitate ilustraţiilor lui Lică Sainciuc care întregesc prin fantezia şi fineţea coloristică textele literare.

Autor: Grigore Vieru
Ilustrator: Lică Sainciuc
Data apariției: 2018
Editura: Cartier
Pagini: 108
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
carte copii, preşcolari, școlari, citire, alfabet, învăţare, versuri, poezii, cântece, ilustrații, ghicitori, proverbe
Grigore Vieru Grigore Vieru - Autor
Grigore Vieru (14 februarie 1935, Pererâta, judeţul Hotin, România Mare - 18 ianuarie 2009, Chişinău) este un poet şi eseist. Orfan de tată de la vârsta de un an şi afectat din prima copilărie de o boală de plămâni, marcat de...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor