TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istorie universală. Atlas şcolar ilustrat

Minodora Perovici
Fluviul ISTORIA, cu cei trei afluenti ai sai, harta, ilustratia si documentul, se revarsa in acest atlas scolar pentru a oferi cititorului un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-135-132-2
Dimensiuni: 21x30 cm
Tip copertă: Paperback

Istorie universală. Atlas şcolar ilustrat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fluviul ISTORIA, cu cei trei afluenti ai sai, harta, ilustratia si documentul, se revarsa in acest atlas scolar pentru a oferi cititorului un concentrat de stiinta istorica.

 

Harta reprezinta timpul si spatiul istoric din perspectiva tematica si evolutiva. Ilustratia da viata timpului. Fiecare pagina de atlas poarta pecetea unui moment dintr-o anumita perioada istorica, zugravind oameni, fapte, calatorii, razboaie, viata economica si artistica etc. Documentul ofera autenticitate istoriei. Fie ca este vorba de relatarea unui istoric de acum doua mii de ani, de o cronica, de textul unui act de cancelarie domneasca sau al unui tratat, documentul este un izvor istoric de necontestat.

 

Atlasul de fata, o fresca a unor spatii istorice, este diferit de oricare alt atlas istoric aparut in spatiul publicistic romanesc, putand constitui un excelent suport didactic pentru lectia de istorie.

 

Tematica hartilor este in concordanta cu noile programe scolare pentru clasele V-XII, inscriindu-se in aria curriculara "Om si societate". Continutul lucrarii ofera posibilitatea realizarii unor obiective de referinta care sa-i determine pe elevi sa identifice informatiile oferite de hartile istorice, sa foloseasca tehnici de analiza a documentului scris sau a celui iconic, sa utilizeze si sa compare surse istorice de natura diferita - cartografice, documentare, iconografice - referitoare la acelasi subiect.

 

Atlasul este echilibrat in ceea ce priveste raportul dintre istoria nationala si cea universala, integrand firesc evenimentele istorice romanesti in istoria vremii.

 

Prof. dr. Minodora Perovici

Autor: Minodora Perovici
Data apariției: 2013
Editura: Corint
Pagini: 104
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
didactic, hărţi, spaţii, evenimente, şcolar

Opinia cititorilor