TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Vassilis Alexakis

Raftul Cartepedia

Vassilis Alexakis

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Limba maternă Limba maternă Vassilis Alexakis
În stoc
8,67 lei
-10%
9,63 lei
Preview După Isus Hristos După Isus Hristos Vassilis Alexakis
Indisponibil

BIOGRAFIE

Vassilis Alexakis este un important scriitor grec, cu o puternică apartenenţă de cultura Franţei. A semnat peste 15 titluri, cele mai multe în franceză, este publicat de marile edituri ale Hexagonului şi a primit premii cu greutate indiscutabilă în noua sa patrie: Marele Premiu al Academiei franceze pentru romanul După Isus Hristos (Editura Trei, 2007), premiul Femina pentru Limba maternă (Editura Trei, 2009) sau premiul Albert Camus pentru romanul Avant (1992).

S-a născut la Atena în 1943, a copilărit pe insula Santorini şi, după instaurarea regimului militar din Grecia, în 1968, s-a decis să se stabilească în Franţa. Noul spaţiu nu-i era străin, ajunsese aici prima dată în 1961, cu o bursă de jurnalism la Universitatea din Lille. A publicat primul roman, Le sandwich, în franceză, în 1974 şi abia peste opt ani l-a scris pe primul în greacă, Talgo, şi l-a tradus el însuşi în franceză.

A lucrat ca jurnalist la Le Monde, este pasionat de desen, (a publicat chiar un album) şi a scris şi piese radiofonice. În prezent locuieşte la Paris, dar se întoarce din când în când pe insula Tilos şi este una dintre prezenţele respectabile şi energice de pe scena literară franceză. Operele sale sunt puternic marcate de sentimentul dublei apartenenţe culturale şi este socotit printre prozatorii solid consolidaţi atât în lumea literară din Franţa, cât şi în patria sa natală.