TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lisa Graff
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Lisa Graff s-a născut în 1974 și a crescut în California, Statele Unite, într-o zonă montană. A început să scrie de la opt ani, când mama ei i-a propus un leac pentru plictiseală. O oră mai târziu, avea deja scrisă și ilustrată o cărticică de cinci pagini, The Strangest Flower, pe care o mai păstrează și acum.


A continuat să scrie și când a crescut, preferatele ei fiind poveștile și piesele de teatru. Obișnuia chiar să joace ocazional în melodrame împreună cu fratele său, în fața unui public format din familie și prieteni. Deși îi plăceau foarte mult matematica și științele și își dorea să devină medic, a ajuns în final scriitoare cu normă întreagă. Pașii care au condus-o spre această alegere au fost traducerea unui roman de-al ei pentru copii pe când studia în Italia și studiile din New York despre scriere creativă pentru copii.


În 2014, publică Aproape sigur, o carte aflată în topul recomandărilor unor reviste ca Publishers Weekly, Los Angeles Times și Herald Sun, precum și al American Library Association. A mai scris și alte cărți pentru copii (The Great Treehouse War, A Tangle of Knots, Lost in the Sun, Umbrella Summer), dar și pentru adolescenți, sub pseudonimul Isla Neal. În restul timpului predă un curs de literatură pentru copii la McDaniel College, se joacă cu pisica ei și face prăjituri.