TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Linda Lantieri
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Linda Lantieri desfăşoară o muncă de pionierat pentru integrarea învăţării sociale şi emoţionale în şcolile din lume. Ca pedagog expert în rezolvarea conflictelor şi în intervenţia în situaţii de criză, ea promovează programe educaţionale care îi ajută pe copii să devină mai rezilienţi, pentru a depăşi cu succes şocurile sau traumele prin care trec.

În acest scop, ea a conceput mai multe proiecte pentru elevi care vizează, pe lângă îmbunătăţirea atenţiei şi a memoriei, reducerea stresului şi învăţarea tehnicilor de relaxare, formarea abilităţilor inteligenţei emoţionale precum empatia, conştientizarea de sine, controlul impulsurilor şi îmbunătăţirea competenţelor interrelaţionale. Această carte este rezultatul experienţei ei dobândite în timpul aplicării acestor programe educaţionale în şcoli.

Linda Lantieri are o experienţă de peste patruzeci de ani în domeniul educaţiei. A fost profesor, director adjunct, director al unei şcoli gimnaziale din East Harlem şi profesor la Hunter College din New York. În prezent, este director al proiectului The Inner Resilience Program, ce are ca misiune înzestrarea elevilor, profesorilor şi a între­gului personal care lucrează în şcoli cu abilităţi de învăţare socială şi emoţională prin intermediul tehnicilor de meditaţie. Este, de asemenea, cofondatoare a Resolving Conflict Creatively Program (RCCP). Demarat în 1985, RCCP este un program de cercetare care a fost implementat în peste patru sute de şcoli (de la grădiniţă până la clasa a VIII-a). Acesta vizează dezvoltarea abilităţilor de învăţare socială şi emoţională ale copiilor. Linda este unul dintre membrii fondatori din consiliul organizaţiei Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (CASEL). Este coautor al cărţii Waging Peace in Our Schools (Beacon Press, 1996), editor al volumului Schools with Spirit: Nurturing the Inner Lives of Children and Teachers (Beacon Press, 2001) şi autor al lucrării Building Emotional Intelligence: Techniques to Cultivate Inner Strength in Children (Sounds True, 2008).