TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Gerda Muller
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Născută în 1926 la Naarden, în nordul Olandei, Gerda Muller este o mare creatoare de cărți ilustrate pentru copii. A studiat la Școala de Arte Decorative din Amsterdam, apoi la Școala Estienne din Paris.

În timpul studiilor din Olanda, Gerda Muller a fost sfătuită să nu se îndrepte spre ilustrația de carte, ci să aibă în vedere mai degrabă o carieră în publicitate. Hotărâtă să continue să deseneze pentru copii, Gerda Muller și-a făcut bagajele și a plecat cu bicicleta la Paris, unde a urmat cursurile Școlii Estienne și lucrat cu binecunoscutul creator francez de afișe, Paul Colin. Și aici însă accentul cădea tot pe utilizarea artei în publicitate, de aceea Gerda Muller a plecat după un an din atelierul lui Colin.

În 1951 l-a întâlnit pe Paul Faucher, scriitor și fondatorul celebrei edituri Père Castor, alături de care și-a început îndelungata carieră în domeniul ilustrației de carte pentru copii.

De-a lungul timpului, Gerda Muller a ilustrat peste 120 de cărți pentru copii în colaborare cu mari edituri europene. Tehnica ei preferată de lucru îmbină acuarela și tușul negru sau sepia, dar a lucrat și în creioane colorate, ulei, litografie și pastel.