TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Don Winslow

Don Winslow s-a născut la New York, în noaptea de Hallowen a anului 1953, dar a crescut în orăşelul de coastă Perryville din Rhode Island. A studiat istoria Africii la Universitatea Nebraska, iar la sfârşitul anilor ’70 a revenit la New York. A fost mai întâi managerul unui lanţ de cinematografe, apoi a lucrat ca detectiv particular. Cariera sa a căpătat apoi o turnură şi mai neobişnuită: a reluat studiile, obţinând diploma de master în istorie militară, după care a condus safari în Kenya şi drumeţii de munte în regiunea chineză Sichuan.

În tot acest timp a lucrat la primul său roman,  A Cool Breeze on the Underground (1991). Deşi romanu a fost nominalizat la Premiul Edgar, nu s-a bucurat de un mare succes, astfel încât Winslow a revenit la meseria de anchetator, scriind de oricâte ori avea ocazia. În 1997 a fost lansat thrillerul The Death and Life of Bobby Z (scris în timp ce făcea naveta cu trenul, câte un capitol la fiecare călătorie), al cărui success l-a propulsat pe scena literară şi i-a permis să se dedice în întregime scrisului. Se consideră un dependent de scris, lucrând în permanenţă la două romane în acelaşi timp; de asemenea, a mărturisit că perioada cea mai îndelungată petrecută fără să scrie a fost de cinci zile după finalizarea unui roman.

Păcate originare, lansat în 2005, a implicat cel mai efort de cercetare şi documentare dintre toate romanele sale, Winslow lucrând la volum nu mai puţin de şase ani.Dintre lucrările sale, amintim:  California Fire and Life (1999 – Premiul Shamus), The Winter of Frankie Machine (2006), The Dawn Patrol (2008), The Gentlemen's Hour  (2009), Savages (2010).