TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Bret Easton Ellis

Raftul Cartepedia
Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis

Vezi toate cărţile
Preview American Psycho (Top 10+) American Psycho (Top 10+) Bret Easton Ellis
Indisponibil
Preview Glamorama Glamorama Bret Easton Ellis
Indisponibil
Preview Lunar Park Lunar Park Bret Easton Ellis
Indisponibil
Preview American Psycho American Psycho Bret Easton Ellis
Indisponibil

BIOGRAFIE

Nascut in 1964 in Los Angeles, Bret Easton Ellis a cunoscut succesul inca de la debut, cu romanul Mai putin decit zero (1985), scris pe cind studia la Bennington College, in Vermont. in 1987 publica al doilea roman, Regulile atractiei, iar in 1991 ii apare American Psycho, o carte-bomba, pentru care s-a spus ca America nu-l va uita (si nici ierta) vreodata. Roman-cult al anilor ’90, ecranizat in 2000, American Psycho a declansat controverse aprinse, autorul fiind chiar obligat sa-si anuleze primul turneu de promovare a cartii din cauza amenintarilor. Ellis a mai publicat volumul de povestiri Informatorii (1994) si romanele Lunar Park (2005) si Glamorama (1998).

Considerat de multi critici un nihilist – desi el insusi se declara un moralist –, Bret Easton Ellis scrie carti extrem de dure si de captivante, ce au drept personaje tineri moderni si fara astimpar, decisi sa-si traiasca viata din plin intr-un vid existential si moral de care sint mai mult sau mai putin constienti.
Din creatia prozatorului american, Editura Polirom a publicat in limba romana romanele American Psycho (2005), Lunar Park (2006), iar acum Glamorama.