TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Abraham Merritt
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Abraham Grace Merritt (1884-1943) a rămas cunoscut ca jurnalist, editor și autor de literatură fantasy și science-fantasy. A fost unul dintre cei mai bine plătiți ziariști ai epocii sale, iar ficțiunea a reprezentat doar o preocupare secundară, ceea ce poate explica de ce n-a scris decât opt romane în cursul vieții.

Succesul financiar i-a permis să călătorească în toată lumea, să-și cumpere proprietăți în Jamaica și Ecuador și să se dedice unor hobbyuri exotice, precum cultivarea de orhidee și plante asociate cu vrăjitoria și magia, colecționarea de arme, sculpturi și măști primitive, și crearea unei biblioteci personale de literatură ocultă cu peste 5.000 de volume.

Influența lui asupra literaturii SF și fantasy n-a fost atât prin intrigă, în general lipsită de originalitate, ci prin puterea imaginativă autentică pe care a demonstrat-o în crearea de lumi și realități alternative, hipnotic de atractive. Rareori năzuința escapistă spre „lumea de dincolo” și mister a fost transmisă în science-fiction cu o asemenea încărcătură emoțională, și în același timp cu pesimism inerent, întrucât poveștile lui îngăduie rareori o tranziție încununată de succes din lumea noastră.

The Ship of Ishtar (Corabia zeiței Ishtar) a fost publicată inițial ca serial în revista Argosy All-Story Weekly în lunile noiembrie-decembrie 1924.