TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zile fără sfârșit LI-SEB-ZFSCPT-19-N-001
Zile fără sfârșit
Vezi
galerie

Zile fără sfârșit

de Sebastian Barry

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #265178

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

În vârstă de doar şaptesprezece ani, supravieţuitor al foametei din Irlanda, Thomas McNulty se înrolează în armata Statelor Unite ale Americii în anii 1850. Împreună cu camaradul său de arme, John Cole, Thomas va lupta în războaiele împotriva indienilor sioux şi yurok şi, în cele din urmă, în Războiul Civil. Marcate de greutăţi înfricoşătoare, aceste zile li se par bărbaţilor extraordinar de intense, în ciuda ororilor la care sunt martori şi la care iau parte.

 

Plasându-şi acţiunea din Wyoming până în Tennessee, cartea lui Sebastian Barry este o capodoperă de atmosferă şi limbaj. Poveste emoţionantă despre doi bărbaţi şi despre familia improvizată pe care şi-o creează împreună cu Winona, o tânără sioux, Zile fără sfârşit este un portret expresiv şi memorabil al celor mai cumpliţi ani din istoria americană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sebastian Barry

Traducător: Oana Celia Gheorghiu

Data apariției: septembrie 2019

Titlu original: Days Without End

ISBN: 978-606-33-4181-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război, supraviețuire

 

Opinii editoriale

O arheologie tulburătoare a tinereţii… Naratorul lui Barry vădeşte un amestec fascinant de înţelepciune şi naivitate, şi stilul lui seducător, cu accente vioaie şi pline de umor, stârneşte în acelaşi timp admiraţie şi nelinişte. Dar, în adolescenţa Americii, autorul descoperă de asemenea paradoxul uman esenţial: frica şi dragostea sunt la fel de greu de suprimat.”

The New York Times Book Review