TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fata cu părul roșu 978-630-319-257-4
Fata cu părul roșu
Vezi
galerie

Fata cu părul roșu

de Buzzy Jackson

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #431503

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cei din rezistență o iubesc. Naziștii se tem de ea
 

Descriere produs

1940, Amsterdam. Hannie Schaft, în vârstă de doar nouăsprezece ani, e o fată timidă, studentă la Drept, care nutrește ambiții mari în legătură cu viitorul ei. Dar visurile sunt sortite pieirii în vremuri de război, iar ascensiunea insidioasă a nazismului face ca prietenii cei mai apropiați ai lui Hannie să nu mai fie în siguranță nici chiar dacă se ascund. Deși tânără, Hannie nu poate să stea deoparte în timp ce amenințarea răului nazist sporește neîncetat. Mânată de dragoste și de revoltă, Hannie devine în curând o luptătoare cu arma în mână a mișcării olandeze de rezistență.

 

Pe măsură ce Hannie se afundă într-o rețea încâlcită de comploturi, deghizări și asasinate, zvonurile se întind precum flăcările unui incendiu, printre prieteni și dușmani deopotrivă. Cu toții o cunosc, dar nimeni nu-i știe adevăratul nume: ea e doar Fata cu Părul Roșu. Egala oricărui soldat nazist. O adevărată amenințare. Și o țintă.

 

Bazat pe o poveste reală despre dragoste, loialitate și despre limitele cu care ne confruntăm atunci când ne sunt puse la încercare valorile fundamentale, Fata cu Părul Roșu este un roman dramatic și emoționant, construit cu toată rigoarea cercetării istorice minuțioase.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Buzzy Jackson

Traducător: Mihaela-Magdalena Dumitru

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-630-319-257-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: emoții, iubire, pericol, prietenie, război

 

Opinii editoriale

„Am citit pe nerăsuflate romanul Fata cu Părul Roșu, care o readuce la viață pe Hannie Schaft. Această femeie uimitoare a fost o eroină autentică și un adevărat exemplu de urmat... O lectură de-a dreptul captivantă!”

GWEN STRAUSS, autoarea bestsellerului Cele nouă femei de la Ravensbrück