TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeile din umbră 978-630-319-678-7
Femeile din umbră
Vezi
galerie

Femeile din umbră

de Kristin Hannah

Titlu apărut în colecția Blue Moon la Litera

Id: #434133

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Inspirate de curaj. Legate de prietenie. Unite de speranță
 

Descriere produs

BESTSELLER INTERNAȚIONAL PUBLICAT ÎN PESTE 45 DE ȚĂRI

 

Cele care lipsesc. Cele uitate. Cele curajoase... Femeile.


„Și femeile pot fi eroi”.

 

Când tânăra Frances „Frankie” McGrath, asistentă în devenire, aude aceste cuvinte neașteptate, are o revelație. Crescută pe idilica Coronado Island și ținută într-o bulă de către părinții ei conservatori, s-a mândrit întotdeauna că făcea ceea ce trebuia, că era o fată bună. Dar în 1965 lumea se schimbă, iar Frankie realizează dintr-odată că există o altă alegere pentru viața ei. Când fratele ei pleacă în războiul din Vietnam, ea se înrolează dintr-un impuls ca asistentă în armată, urmând calea lui.

 

Deoarece soldații trimiși în Vietnam sunt atât de tineri și neexperimentați, Frankie este copleșită de haosul și distrugerile provocate de război, cât și de trauma neașteptată a întoarcerii acasă într-o Americă schimbată și divizată din punct de vedere politic.

 

Romanul Femeile din umbră spune povestea unei femei plecate la război, dar aruncă o lumină asupra tuturor femeilor care și-au pus viețile în primejdie pentru a-i ajuta pe ceilalți. Femei ale căror sacrificii și implicare față de țara lor au fost mult prea des uitate. Un roman plin de conștientizări, de o frumusețe lirică, Femeile din umbră reprezintă povestea profund emoționantă, bine spusă, a unei eroine al cărei idealism extraordinar și al cărei curaj în fața pericolului definesc o întreagă generație.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kristin Hannah

Traducător: Raluca Conțiu

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-630-319-678-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curaj, emoții, pericol, prietenie, război, familie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Femeile din umbră este un exemplu de ficțiune istorică de cel mai înalt nivel. Atât de mișcătoare, de dureroasă, și totuși atât de plină de optimism. Bravo! Mi-au plăcut Privighetoarea și Cele patru vânturi, dar Femeile din umbră este favorita mea.

Nicholas D. Kristof, câștigător al premiului Pulitzer

„Una dintre cele mai mari povestitoare ale vremurilor noastre, Kristin Hannah abordează unul dintre cele mai crude și înfiorătoare războaie ale secolului trecut: Războiul din Vietnam. Femeile din umbră dezvăluie contribuțiile semnificative și sacrificiile imense ale infirmierelor militare care au servit într-un război ai cărui decidenți au refuzat să recunoască chiar și faptul că ele au fost acolo. Poate că nimic nu poate aduce liniștea unei națiuni care încă se rușinează că și-a huiduit eroii care s-au întors din război, dar eroina, Frances McGrath, stârnește o compasiune profundă și lacrimi pentru fiecare soldat în parte – și mai ales pentru femeile din umbră, care s-au sacrificat atât de mult. Niciodată un roman de război nu s-a metamorfozat atât de profund într-o poveste a inimii umane.

Delia Owens, autoarea bestsellerului Acolo unde cântă racii

„Un roman care uimește prin sacrificiu și înalță prin eroism... un omagiu important, întârziat, adus infirmierelor curajoase care au servit în Vietnam.

Bonnie Garmus, autoarea romanului Lecții de chimie
Kristin Hannah
Kristin Hannah
Autor

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsell...

vezi autor