TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viitorul anterior NE-LIO-VIITOA-20-N-001
Vezi
galerie

Viitorul anterior

de Liviu Ornea

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #308446

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Când timpul pare că nu mai are răbdare
 

Descriere produs

Viitorul anterior este monologul unui văduv, tată a doi copii, fost profesor universitar, care își rememorează viața, de la secvențe din copilărie la iubiri din adolescență, muzici și cărți, peripeții din timpul armatei, beții memorabile, prietenii de neînlocuit, călătorii, dorințe și fantezii etc. Totul, în încercarea de a-și purta demn bătrânețea, singurătatea, insomniile, descompunerea lentă, dar sigură a corpului. Ca intelectual, are suficient antrenament teoretic pentru cea din urmă misiune. Însă aceasta devine problematică atunci când nimic nu merge cum a planificat și viața îl ia din nou prin surprindere. Cum înveți să-ți accepți moartea iminentă?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Ornea

Data apariției: noiembrie 2020

ISBN: 978-606-430-685-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: destin, identitate, moarte, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Debutul matematicianului Liviu Ornea în proză nu e neașteptat. Autorul are câteva cărți de eseuri publicate, publică articole de opinie și e un traducător constant în piața editorială românească. Așa......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Pretextul autobiografic al povestirilor lui Liviu Ornea nu trebuie să înșele: nu nostalgia e personajul lor principal. Calculul e infinit mai subtil. Ce urmărește el aici nu e atât viața unui om care, ajuns sexagenar, își recheamă dulce tinerii săi ani, cât însuși procesul convulsionat al recuperării trecutului. E, dacă vreți, o memorialistică în care accentul cade pe primele patru silabe. Științific aproape: filtrele, actele de spontană revelație, micile minciuni care suprascriu realitatea, petele albe fac deliciul acestei cărți nu mai mare decât un microprocesor.

Cosmin Ciotloș

Liviu Ornea debutează în literatură cu una dintre cele mai tandre și sfâșietoare confesiuni despre îmbătrânire și moarte.

Viitorul anterior te duce constant cu gândul la Moartea lui Ivan Ilici.

Locvacitatea naratorului, dilemele, amintirile pe care ți le derulează în fața ochilor, poveștile pe care ți le împărtășește, referințele culturale incorporate firesc, plictiselile, fișele de lectură transcrise, imprevizibilul crud al vieții, ritmul, umorul, lungimea frazelor, viciile, tonul, decupajul narativ, toate (și încă multe altele) conduc spre o singură concluzie: ai în față o mică bijuterie literară.

Eli Bădică, Coordonatoarea colecției n’autor, Nemira
Liviu Ornea
Liviu Ornea
Autor

Liviu Ornea (n. 1960) e matematician, profesor al Universității din București ș...

vezi autor