TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre memoriile femeii și alți dragoni 978-606-43-1682-0
Despre memoriile femeii și alți dragoni
Vezi
galerie

Despre memoriile femeii și alți dragoni

de Raluca Nagy

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #432397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum să-ți retrăiești copilăria după 30 de ani
 

Descriere produs

Spre sfârșitul lui 2019, scriitoarea și antropologa Raluca Nagy ajunge în Vietnam, iar criza sanitară mondială și alegerile proprii o rețin acolo aproape doi ani. Aceasta este, aparent, premisa ori pretextul memoir-ului de față. Numai că, încet, încet, autoarea se imersează în acest spațiu complet necunoscut, într-o cultură și-un context noi, în timp și-n memorie, iar ceea ce descoperă despre sine și despre lume e inedit, dar relevant pentru fiecare dintre noi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Raluca Nagy

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-43-1682-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 136

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

 

Opinii editoriale

„Despre memoriile femeii și alți dragoni este un memoir care schimbă paradigma, așa cum ne-a obișnuit autoarea în scrierile sale (ficționale, până în acest moment). Cu o formă epistolară, cu o căldură diaristică și observații etnografice, cu accentul unor eseuri personale, cu inserții culturale, respectiv literare, cu un limbaj bine înfipt în contemporan, cu umor și emoție, cea de-a treia carte a Ralucăi Nagy chestionează memoria, preconcepțiile, lumea (și locul nostru în ea). Mai mult decât atât, recreează copilăria, așa cum nimeni n-a făcut-o până la ea.”

Eli Bădică

„Raluca Nagy vine în această carte din cartierul clujean Mănăștur al copilăriei, din Bucureștiul studiilor academice, din Belgia și Anglia profesiei sale, vine din literatură și din antropologie. Astfel echipată, primește din partea Vietnamului, țara unde-a locuit în timpul pandemiei, un dar surprinzător: întoarcerea în propria copilărie. Copilăria e centrul solar al confesiunii sale, o poveste construită din observații de mare finețe despre lumea exterioară și lumea interioară, din umor și fraze memorabile. Cu cât te îndepărtezi mai mult de spațiul cunoscut, cu atât te apropii mai mult de tine, pare să fie concluzia paradoxală a acestui memoir.“

Adela Greceanu
Raluca Nagy
Raluca Nagy
Autor

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropoloagă şi scriitoare. Din 2005, a pub...

vezi autor