TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu în România mă simț străin. Vieți de imigrant în Grecia EI-ZRN-ENRMSS-18-N-001
Eu în România mă simț străin. Vieți de imigrant în Grecia
Vezi
galerie

Eu în România mă simț străin. Vieți de imigrant în Grecia

de Zoltán Rostás, Nicole Salamon

Id: #256342

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aceste istorii de viață îi frapează pe intervievatori în primul rând prin dra-matismul procesului de integrare (sau a dificultăților acestui proces) în soci-etatea greacă. Multe dintre aceste per-soane dau dovadă de o dârzenie ieșită din comun. Însă dincolo de parcursul acestor vieți, ansamblul interviurilor alcătuiesc un mozaic ambivalent al Greciei ante- și post-criză. Inerent, re-zidenții români se referă deseori și la România. Se declară fideli identității naționale, dar planul reîntoarcerii în țară apare rar și neconvingător. Țin la identitatea lor națională, fiind încadrați în societatea grecească. Oricum, aceste interviuri reprezintă documente utile pentru antropologii preocupați de studiul „celuilalt”. (Zoltán Rostás)

 
Cei aproximativ trei ani în care am ac-tivat în cadrul organizației non- guvernamentale pentru drepturile femeilor Hope Spot – Speranța femeilor din Salonic au oferit o cazuistică extrem de bogată unui psiholog aflat la începutul carierei. În acest cadru, am avut prilejul să acord asistență psihologică femeilor
abuzate, aflate în tranzit la adăpostul organizației. (...) Capitolul 6 al volumului
de față este rezultatul unei cercetări făcute asupra unui grup de astfel de femei, cu o vulnerabilitate multiplă: femei imigrante din Grecia afectată de criza economică, victime ale vio-lenței domestice. Activând la acest adăpost, am avut posibilitatea să realizez (...) o serie de interviuri cu femei imigrante abuzate, găzduite acolo. (Nicole Salamon)


Alte titluri pentru ZoltánRostás (autor):
In Honorem Sanda Golopenția (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Zoltán Rostás, Nicole Salamon

Data apariției: septembrie 2018

ISBN: 978-606-711-777-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 332

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Eikon

Teme: identitate, societate