TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
English 978-973-47-3931-8
Vezi
galerie

English

de Wang Gang

Titlu apărut în colecția Ficțiune fără frontiere la Paralela 45

Id: #433513

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul lui Wang Gang este o acumulare de ironii ale sorții, tragedii și lecții dure de viață, alcătuind o panoramă tragicomică, dar și plină de compasiune, asupra unei perioade tumultuoase din istoria contemporană a Chinei: Revoluția Culturală. Pe fondul schimbărilor dramatice produse de aceasta, într-un colț izolat al Chinei, tânărul Liu Dragoste observă critic lumea adulților între care trăiește: părinți, vecini, profesori, cadre de partid. Dintre aceștia se disting profesorul cel nou de limba engleză, elegant și distins, un adevărat gentleman, și profesoara de uigură, Ajitai, de care Liu este îndrăgostit ca toți colegii săi. Circumspect față de comportamentul duplicitar al părinților săi, Liu Dragoste începe să vadă în profesorul de engleză, supus pe nedrept la tot felul de hărțuieli, un model de viață, tot așa cum dicționarul de engleză al acestuia, unicat în întreaga regiune, îi apare ca un simbol al cunoașterii și al puterii cuvintelor de a fermeca sau a distruge.

 

Wang Gang scrie cu căldură și lirism despre o perioadă în care cruzimea era la ordinea zilei, dar vorbește despre îngăduință, despre compasiune și despre iubire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Wang Gang

Traducător: Roxana Rîbu

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: 英格力士

ISBN: 978-973-47-3931-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Teme: emoții, prietenie

 

Opinii editoriale

„Prietenia curată dintre un adolescent și profesorul lui de limba engleză este de o frumusețe emoționantă; descrierea intelectualilor din epoca aceea  [a Revoluției Culturale] taie în carne vie.”

Mo Yan, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură