TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Imperiului Rus sub Petru cel Mare
Istoria Imperiului Rus sub Petru cel Mare
Vezi
galerie

Istoria Imperiului Rus sub Petru cel Mare

de Voltaire

Id: #424634

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

ISTORIA IMPERIULUI RUS SUB PETRU CEL MAREdedicată de Voltaire marelui țar și imperiului creat de acesta, e scrisă  la rugămintea expresă a țarinei Rusiei Ecaterina cea Mare, cu care autorul francez a întreținut o corespondență amicală vreme de mai mulți ani. Cartea a fost considerată o capodoperă a literaturii de gen și folosită mult timp de exegeții europeni drept sursă de informare și de referință, atunci când vorbeau despre Rusia.

Ea îl înfățișează pe țarul rus drept un despot luminat, care a reușit să civilizeze un imperiu barbar și să pună bazele unei culturi durabile prin măsurile pe care le-a luat.

Autorul începe cu o interesantă prezentare a Imperiului rus, așa cum era acesta înainte de venirea pe tron a lui Petru cel Mare și mașinațiunile politice ale Sofiei Alexeevna care încerca să revendice tronul pentru sine. Ajuns la putere, noul țar conștientizează  lipsurile și neajunsurile țării sale în materie de artă, știință, tehnologie, legislație. Din acest motiv, el întreprinde un tur al Europei de unde adună modelele, cunoștințele și specialiștii de care avea nevoie pentru a moderniza Rusia și a face din ea o putere mondială, comparabilă din toate punctele de vedere cu celelalte mari puteri de la acea dată, așa cum dealtfel a și reușit, până la sfârșitul vieții lui.

Voltaire descrie și luptele purtate de Petru cel Mare cu Suedia, cu Imperiul Otoman și Persia și tacticile folosite de acesta, demonstrând încă o dată geniul politic și militar al marelui țar rus, care a realizat ridicarea Rusiei de la nivelul de înapoiere la care se afla, la cel de imperiu european de temut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Voltaire

Traducător: Carmen Irina Floare

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 978-973-736-416-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Orizonturi

Teme: Monarhie

 Voltaire
Voltaire
Autor

François-Marie Arouet (1694-1778), cunoscut sub pseudonimul Voltaire, a fost un...

vezi autor