TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Veșnic începători
Vezi
galerie

Veșnic începători

de Tom Vanderbilt

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #424332

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Puterea și bucuria învățării continue
 

Descriere produs

„Amator”, „diletant”, „boboc” sau „novice”: sunt apelative care nu sună prea flatant. Dar să fii începător, deși dificil, nu este un lucru rău: dimpotrivă, presupune o călătorie plină de aventuri neașteptate, în care poți să pornești la orice vârstă!

 

Tom Vanderbilt, jurnalist de profesie, pornește și el într-o astfel de călătorie, inspirat de procesul de învățare al fiicei lui de vârstă preșcolară. De-a lungul unui an, învață să joace șah, să cânte într-un cor, să facă surfing, să deseneze și să jongleze, întotdeauna cu entuziasmul unui veșnic începător.

 

Relatarea experiențelor lui, de multe ori comice, e însoțită de explicații științifice, care ne dezvăluie schimbările la nivel psihic și progresele cognitive înregistrate de creier când formează noi rețele neuronale: adică ce se întâmplă când dobândim noi aptitudini.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tom Vanderbilt

Traducător: Edith Negulici

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Beginners. The Joy and Transformative Power of Lifelong Learning

ISBN: 978-606-44-1192-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate

 

Opinii editoriale

Cu eleganță și sigur pe sine, Vanderbilt demască una dintre cele mai dăunătoare minciuni pe care ni le spunem cu toții: aceea că plăcerea învățatului este rezervată celor tineri.

Malcolm Gladwell

O magnifică celebrare a învățării neîntrerupte. Vanderbilt construiește o pledoarie solidă pentru beneficiile – cognitive, emoționale și sociale – ale faptului de a fi începător. Ne reamintește cât de plăcut este să te reinventezi, indiferent de vârstă: acel lucru care aduce magie în viața fiecăruia dintre noi.

Publishers Weekly

O carte optimistă și captivantă despre cât de important este să redevii începător. Vanderbilt este un scriitor fantastic! O lectură absolut încântătoare!

Barbara Oakley

În stilul său unic, plin de autoironie și entuziasm contagios, autorul ne servește un pretext pentru a ne face cunoștință cu cercetări științifice relevante. Rezultatul: o carte captivantă care evită capcana anecdotelor forțate și a contradicțiilor excesive.

The New York Times
Tom Vanderbilt
Tom Vanderbilt
Autor

Tom Vanderbilt (n. 1968) este jurnalist american, blogger și scriitor. Debutul s...

vezi autor