TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea simbolurilor sacre 9786066395724
Cartea simbolurilor sacre
Vezi
galerie

Cartea simbolurilor sacre

de Nigel Pennick

Id: #433714

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la arta antică până la logourile contemporane din politică și afaceri, ființele umane au creat întotdeauna simboluri pentru a indica idei, grupuri sau obiecte importante, precum și pentru a transmite informații mai profunde decât pot fi comunicate prin cuvinte. Multe glife și-au păstrat semnificația de-a lungul mileniilor, pe când altele au semnificații moderne foarte diferite de conotația originară.

 

În acest magistral studiu al simbolurilor, Nigel Pennick explorează glifele ca agenți ai conștienței superioare și căi de acces la inconștientul colectiv, urmărind continuitatea tradiției și schimbările dramatice. Scopul autorului este să dezvăluie modul în care simbolurile leagă cosmicul de terestru și ne permit să infuzăm banalul cu mărcile sacrului.

 

Lucrarea Cartea simbolurilor sacre îți prezintă peste 300 de gravuri, desene, scheme și fotografii reprezentând glife arhicunoscute sau versiuni mai rare, vechi și noi, precum și modul în care sunt folosite în prezent pentru a transmite valori perene sau pentru a manipula imaginarul popular.

 

„Simbolul e un mijloc de a experimenta numinosul. Dat fiind accesul lor la inconștientul uman, simbolurile pot fi manipulate de clerici, politicieni, întreprinderi și militari fără scrupule. Adoptând și însușindu-și un simbol, aceste grupuri de interese pretind că sunt singurii reprezentanți ai calității spirituale a respectivului simbol.


Spiritualitatea vede dincolo de imaginile exterioare și observă motivațiile egoiste ale celor care profită de pe urma acestei puteri, promovând în același timp valori eterne care nu au nimic de-a face cu agitația din mass-media. Spre deosebire de politică și comerț, adevărata spiritualitate nu e supusă capriciilor și fanteziilor mereu schimbătoare ale modei și publicității, conduse de imagine.


Simbolurile nu există pentru a fi interpretate sau decodificate: ele atrag observatorul în interior pentru a participa la lumea spiritului.”Nigel Pennick

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nigel Pennick

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 9786066395724

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: For You

Teme: adevăr, secret, suflet

 

Loc în topurile Cartepedia