TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeile în istoria neamului nostru CA-NII-FENINN-14-N-001
Femeile în istoria neamului nostru
Vezi
galerie

Femeile în istoria neamului nostru

de Nicolae Iorga

Id: #253214

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un Iorga feminist este o construcție oximoronică ar spune cititoarele sau cititorii istoricului enciclopedist, autor de cercetări de tip tradițional: istorii ale domniilor, geneaologii de familii domnitoare, istorii ale bisericii, ale armatei, ale relațiilor comerciale etc. Cu toate acestea, Femeile în istoria neamului nostru ne oferă o nouă perspectivă asupra istoriei noastre, care validează teza ca interpretarea trecutului nu mai trebuie să fie o înșiruire de eroi, regi sau victorii în bătălii!
Informată asupramodelor occidentale, dar constrânsă de rigorile orientale să-și reprime tentațiile necurate; preocupată de aparițiile publice, dar trimisă să-siindeplineasca rolul de mamă și gospodină-iată doar câteva dintre contradicțiile unei femei aparținând unei lumi de mult apuse.

Iorga reconstruiește din frânturi de frescă, din scrisori de Doamne și Domnițe, portretul femeii din spațiul românesc, săvârșind astfel un act de recuperare a unei părți semnificative din trecutul nostru imperfect cunoscut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Iorga

Data apariției: 2014

ISBN: 9786068893235

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Nicolae Iorga
Nicolae Iorga
Autor

Nicolae Iorga (1871–1940), istoric, om de stat, ziarist, dramaturg şi poet, s-a...

vezi autor