TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O istorie a minciunii 978-973-46-9790-8
O istorie a minciunii
Vezi
galerie

O istorie a minciunii

de Juan Jacinto Muñoz-Rengel

Id: #434652

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea lui Juan Jacinto Muñoz-Rengel este, în pofida tuturor așteptărilor, o îndrăzneață tentativă de a spune adevărul despre minciună, de a merge neobosit pe urmele ei până în cel din urmă loc în care se ascunde sau se arată. Căci uneori falsitatea este evazivă și obscură, dar în multe alte cazuri se expune înaintea noastră, asurzitoare și orbitoare. De-a lungul acestor pagini, autorul urmărește existența minciunii de la prima ei apariție în istorie – care coincide, poate, tocmai cu apariția istoriei înseși – până în prezent, când deține o poziție dominantă în societate. Țelul său este de a-i găsi adevăratul sens, de a ne arăta cum se poate uza și abuza de ea, de a descoperi legătura sa inextricabilă cu firea omenească. Dacă nu cumva și aceasta nu este decât o altă minciună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Juan Jacinto Muñoz-Rengel

Traducător: Mioara Adelina Angheluță

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Una historia de la mentira

ISBN: 978-973-46-9790-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Cartea ne poartă într-o călătorie în timp cu scopul de a găsi originea minciunii și legătura dintre aceasta și natura umană.”

El País

„Oriunde este viață, există și minciună.”

La Vanguardia

„Muñoz-Rengel ne demonstrează în mod convingător că minciuna «este cel mai evident semn de inteligență» și că ar trebui considerată un instrument care le permite oamenilor să înțeleagă realitatea.”

New Statesman