TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nemesis 978-973-46-9784-7
Nemesis
Vezi
galerie

Nemesis

de Max Hastings

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #434856

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Bătălia pentru Japonia, 1944-1945
 

Descriere produs

În mitologia greacă, Nemesis este zeiţa răzbunării şi a justiţiei divine. Cititorii trebuie să judece singuri dacă soarta care s-a abătut asupra Japoniei în 1945 merită sau nu această definiţie, aşa cum am înţeles-o eu. Războiul din Orientul Îndepărtat s-a extins pe o arie mult mai amplă decât luptele din Europa, cuprinzând China, Birmania, India, Filipine, precum şi o mare întindere din Oceanul Indian. Desfăşurarea lui a fost decisă de una dintre cele mai extraordinare pleiade de lideri politici şi militari care au existat vreodată: împăratul Japoniei, cu generalii şi amiralii săi; Chiang Kai-shek şi Mao Zedong; Churchill, Roosevelt, Truman, Stalin; MacArthur şi Nimitz; LeMay, Slim, Mountbatten, Stilwell – şi cei care au construit arma nucleară. Scopul meu este să descriu o experienţă umană imensă şi teribilă, structurată cronologic, şi nu să reiau relatările detaliate ale campaniilor care au fost prezentate de mulţi autori şi care, oricum, nu ar putea fi restrânse la un singur tom. Cartea se axează pe maniera cum s-a acţionat şi din ce motive, pe modul cum au fost receptate faptele şi explorează categoriile de bărbaţi şi femei care au fost implicate în război.” (Max Hastings)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Max Hastings

Traducător: Miruna Andriescu

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-973-46-9784-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, război

 

Opinii editoriale

„Teribila şi prea puţin cunoscuta istorie a războiului împotriva Japoniei. Excelentă din toate punctele de vedere.”

John Simpson, The Observer

„Această carte nu este o simplă istorie militară pentru specialişti, ci se adresează tuturor celor care vor să înţeleagă ce s-a petrecut într-o jumătate din această lume pe parcursul uneia dintre cele mai sângeroase perioade a unui secol XX înecat şi el în sânge.”

Michael Howard, The Spectator

Nemesis este o carte captivantă, remarcabilă şi pătrunzătoare, proiectând o rază de lumină asupra unui moment istoric care a configurat lumea pe care o cunoaştem noi astăzi.”

Herald on Sunday