TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria religiilor 978-630-6613-09-0
Istoria religiilor
Vezi
galerie

Istoria religiilor

de Mitropolitul Irineu Mihălcescu

Id: #434351

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Irineu Mihălcescu (1874-1947) a fost o personalitate proeminentă a teologiei ortodoxe române din vremea sa, unul dintre cei mai mari dogmatiști ai Bisericii Ortodoxe Române, îndeplinind demnitatea de mitropolit al Moldovei. A publicat numeroase și valoroase studii de dogmatică, apologetică, istoria religiilor etc.

 

În lucrarea Istoria religiilor, autorul ne poartă într-o incursiune captivantă în universul divers și adesea enigmatic al credințelor umane, oferindu-ne o perspectivă interesantă asupra modului în care oamenii au căutat conexiunea cu divinul și au creat structuri religioase complexe pentru a da sens existenței lor.

 

Lucrarea este structurată în două părți: politeismul și monoteismul. În prima parte sunt prezentate detalii referitoare la religiile primitivilor din Asia, Africa, America și Australia, religiile Chinei, Indiei, Japoniei, precum și religiile germanilor, romanilor etc. În partea a doua, un spațiu amplu este acordat creștinismului, fiind aduse în discuție mai întâi chestiuni referitoare la persoana întemeietorului acestei religii, autorul stăruind mai mult, așa cum el însuși ne atrage atenția, asupra „punctelor care par mai obscure, care au fost mai controversate și care sunt de o mai mare importanță, lăsând la o parte cele ce se știu de toată lumea, cele ce nu au dat naștere la discuții, cele ce sunt de mai mică importanță”.

 

O lectură valoroasă, atent documentată, pentru toți cei interesați de înțelegerea bogată și complexă a moștenirii spirituale a umanității.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mitropolitul Irineu Mihălcescu

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-630-6613-09-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookstory

Teme: creștinism, ortodoxism