TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Supremația constituției
Vezi
galerie

Supremația constituției

de Marius Andreescu

Titlu apărut în colecția Științe juridice la Pro Universitaria

Id: #428372

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Controlul de constituționalitate al legilor: doctrină și jurisprudență
 

Descriere produs

Supremația constituției exprimă poziția supraordonată a legii fundamentale atât în sistemul de drept, cât și în tot sistemul social politic al fiecărei țări.

 

Supremația Legii Fundamentale ar rămâne o simplă chestiune teoretică dacă nu ar exista garanțiile adecvate. Justiția constituțională desemnează ansamblul instituțiilor și al procedurilor prin intermediul cărora se garantează supremația Constituției. Controlul de constituționalitate al legilor este principala formă a justiției constitu­ționale și constituie o bază a democrației garantând realizarea unui guvernământ democratic, care să respecte supremația legii și a Constituției.

 

În această monografie analizăm conceptul și cerințele supremației Constituției, precum și competențele justiției constituționale, în mod special controlul de constituționalitate al legilor, din perspectiva istorică și contemporană.

 

Aspectele de noutate constau în analiza complementară a problematicii supremației Constituției și a justiției constituționale precum și în jurisprudența constituțională cuprinsă în analiza noastră prin care completăm aspectele doctrinare.

 

Monografia se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor de le facultățile de drept, specialiștilor și oricărui cititor interesat să cunoască aspecte esențiale ale constituționalismului românesc contemporan.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Andreescu

Data apariției: ianuarie 2023

ISBN: 978-606-26-1646-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 396

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria