TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
TVA de la A la Z
TVA de la A la Z
Vezi
galerie

TVA de la A la Z

de Mariana Vizoli

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #430971

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid practic
 

Descriere produs

„După o îndelungată experiență în domeniul TVA și a elaborării de acte normative în această materie (peste 25 de ani), dar și în urma numeroaselor cursuri de specialitate pe care le am predat de-a lungul a peste 21 de ani și a problemelor practice dezbătute în toate aceste ocazii, am ajuns la concluzia că este necesar ca toate cunoștințele acumulate de a lungul anilor să fie transpuse într o lucrare, pe care să o dedic tuturor practicienilor în domeniul fiscal, dar și studenților care doresc să pășească pe acest drum dificil al fiscalității. Așa s a născut prima ediție a cărții TVA de la A la Z – ghid practic, apărută în octombrie 2019.”

Mariana Vizoli


TVA de la A la Z. Ghid practic este, așa cum o sugerează și titlul, un îndrumar, o călăuză care îl poartă pe cititor, pas cu pas, prin toate hățișurile TVA; o analiză clară, pe firul Codului fiscal și al normelor metodologice de aplicare, în contextul legislației europene și al practicii recente și relevante a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Această carte reprezintă o construcție fundamentată, înainte de orice, pe experiența multor ani de practică. Doamna Vizoli, specialist ancorat temeinic în fiscalitate și bun înțelegător al acestor realități volatile, compune și descompune pe înțelesul tuturor explicațiile greoaie ale legii, traducându-le prin exemple simple și clare.

„Pentru începătorii în domeniu, lucrarea va fi un îndrumar care îi va ajuta să înțeleagă logica acestui impozit; practicienilor care au deja cunoștințe temeinice le va oferi posibilitatea de a-și confrunta propriile teorii cu cele ale autorului.” – Mariana Vizoli


Despre ediția a 2-a:

Această a doua ediție este, în primul rând, rezultatul succesului primei ediții, ea fiind necesară și ca urmare a numeroaselor modificări legislative din perioada 2019-2023. Legislația europeană în domeniul TVA este în continuă schimbare, ca urmare a evoluției din domeniul tehnologiei, precum și datorită obiectivului de combatere a evaziunii și a fraudei fiscale.

Această ediție, revizuită și actualizată, prezintă și modificările Codului fiscal ca urmare a celor din Directiva TVA din perioada 2019-2023, dar și alte modificări legislative, dintre care cele mai importante sunt:


• remediile rapide, așa numitele „quick fixes”, prevăzute de Directivă 2018/1910, referitoare la simplificări pentru stocuri la dispoziția clientului, noi condiții de fond pentru aplicarea scutirilor de TVA la livrarea intracomunitară de bunuri, simplificări pentru tranzacțiile în lanț;
• pachetul e-commerce din Directiva 2455/2017 prin care au fost implementate regimurile speciale OSS și IOSS;
• revizuirea complexă a Capitolului III privind locul operațiunilor, pachetul e commerce având influență asupra vânzărilor la distanță și a serviciilor prestate către persoane neimpozabile;
• aplicarea cotelor de TVA, datorită numeroaselor modificări intervenite asupra cotelor reduse;
• scutirile de TVA la exportul de bunuri (influențe semnificative ca urmare a alinierii la legislația vamală prin prevederile O.M.F.P. nr. 103/2016 )


extinde
 

Detalii produs

Autor: Mariana Vizoli

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-27-2313-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 880

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu