TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Organizarea și exercitarea profesiei de avocat 978-606-39-1345-7
Vezi
galerie

Organizarea și exercitarea profesiei de avocat

de Luminița Cristiu-Ninu

Titlu apărut în colecția Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #433229

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cuprinsul lucrării

Cursul Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, structurat pe 12 unități de învățare, prezintă într-o formă sintetică, ușor accesibilă, principalele repere ale organizării și exercitării profesiei de avocat, astfel cum acestea se desprind din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Statutul profesiei de avocat, aprobat prin Hotărârea nr. 64/2011 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, și Codul deontologic al avocatului român, aprobat prin Hotărârea nr. 268/2017 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.

 

Puncte forte

Printre punctele forte ale lucrării se numără modalitatea sistematizată de prezentare a materiei, de natură să faciliteze studenților asimilarea celor mai importante aspecte ale organizării avocaturii, precum și caracterul actual al informațiilor transmise, fiind avută în vedere legislația la zi. În același timp, lucrarea este elaborată cu luarea în considerare a tematicii și bibliografiei stabilite de Uniunea Națională a Barourilor din România pentru susținerea examenului de admitere în profesia de avocat.

Totodată, oferă studenților posibilitatea de autoevaluare, prin rezolvarea grilelor de la sfârșitul fiecărei unități de învățare.

Abordând într-o manieră structurată principalele aspecte ale organizării și exercitării avocaturii, lucrarea reprezintă un instrument util și facil în înțelegerea și aprofundarea materiei studiate.

 

Public-țintă

Lucrarea de față se adresează, în principal, studenților la drept care au în programă materia Organizarea și exercitarea profesiei de avocat și, în special, celor care susțin examen de admitere în avocatură.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Luminița Cristiu-Ninu

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1345-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic