TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acest om sfânt TH-GIC-AOSIDM-17-N-001
Vezi
galerie

Acest om sfânt

de Gillian Crow

Id: #317141

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Impresii despre Mitropolitul Antonie
 

Descriere produs

„Născut în familia unui diplomat al Ambasadei Imperiului Țarist, nevoit să guste de timpuriu din potirul amar al exilului împreună cu cei dragi, absolvent mai apoi al Facultății de Medicină din Sorbona și medic practicant în Corpul Medical al Armatei Franceze, monah în secret, după o chinuitoare criză existențială dominată de gândul sinistru al sinuciderii, preot paroh al comunității ortodoxe ruse din Anglia, și în cele din urmă arhiereu slujitor, om de televiziune și de radio, Părintele Antonie a fost o personalitate fascinantă – „cea mai autentică voce a creștinismului din Marea Britanie a anilor '70 - '80”, așa cum l-a numit odinioară un cunoscut prezentator al postului BBC. Volumul de față prezintă numeroase episoade din viața Vlădicăi Antonie, veritabile file de Pateric, cu întâmplări ale felului de a fi ale „acestui om sfânt” a cărui personalitate, în pofida faptului că poate fi uneori receptată ca aspră de către cei din jur sau chiar greu de suportat, este în întregime transfigurată de Duhul Sfânt – izvorul sfințeniei.” Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gillian Crow

Traducător: Irina-Monica Bazon

Data apariției: 2017

ISBN: 978-606-927-659-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 402

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Theosis

Teme: ortodoxism

 

Opinii editoriale

„Cum crește un Mitropolit de la statura puștiului pierdut în lumea largă, tatăl fiindu-i consul al Imperiului Țarist în Persia, apoi chinuit în școlile de obște ale Franței, medicinist și soldat, până la statura Arhiereului distins, lucrător al voii lui Dumnezeu, propovăduitor al Evangheliei? Sunt doar câteva din lucrurile prin care britanica Gillian Crow, convertită la Ortodoxie, încearcă să răspundă în cartea acesta despre viața Mitropolitului Antonie de Suroj.

Sute de cadre de film, așa apare lucrarea. Dinamică, asemeni unui articol de presă bun, rapid citibil, inclusiv după exigențele culturii teologice, presărat cu icoane ale unei Ortodoxii vii, pline de sens. Relația cu familia, greutatea studiului în sărăcia Parisului de după primul Război Mondial, convertirea la Hristos, firava întrupare a idealurilor de viață, educația pentru a fi monah înainte de a fi monah, toate te îndeamnă la lectură. Și impresionanta icoană a unui păstor crescut în mijlocul oamenilor pe care-i va păstori, fără a avea nevoie de vreo rezervație mistică pentru a deprinde viața în Hristos. Sunt zeci de pagini pe care le-ai transcrie într-un carnet de note, unele diafane și pline de duh, altele pline de înțelesul lumii în care trăim.

Cea mai frumoasă? Nu știu. Poate cea rămasă în minte? Ajuns să se sufoce sub presiunea canonului de rugăciune, pe care el însuși o pusese pe sine, primește următorul sfat de la Părintele Afanasie: „Ei bine, în următoarele șase luni îți interzic să te mai rogi. Seara, înainte de a adormi, spune doar: „Pentru rugăciunile tuturor celor care mă iubesc, Doamne, mântuiește-mă”. Și ne vom ruga noi pentru tine”. De aceea, poate, ajuns Mitropolit Antonie de Suroj va impresiona prin forța libertății de a fi… Sfânt.”

Părintele Constantin Necula