TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Răspunsuri la nedumeririle creștinului de astăzi
Răspunsuri la nedumeririle creștinului de astăzi
Vezi
galerie

Răspunsuri la nedumeririle creștinului de astăzi

Id: #381203

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Creștinul zilelor noastre se confruntă nu arareori cu probleme ce par la prima vedere insurmontabile. Chiar și ajuns la biserică după o lungă perioadă de căutări, multe dintre întrebările ce îl frământă rămân în continuare fără vreun răspuns. Lumea care se naște pe nesimțite sub ochii noștri devine tributară unor altor valori decât cele tradiționale. În societate sunt negate viața veșnică, Învierea, Judecata de Apoi. Fenomenele paranormale, vrăjitoria, practicile orientale sunt aduse și ele în mod constant în atenția creștinilor care abia au călcat pragul bisericilor.


Cartea de față, prin înțelepciunea unor duhovnici contemporani experimentați, încearcă să răspundă la toate aceste provocări ale lumii de astăzi. Temele propuse spre dezbatere îi vor ajuta, suntem convinși, pe cei care nu au ajuns încă să cunoască mai îndeaproape învățătura Bisericii, să-și limpezească gândurile în pri­vința unor teorii și practici promovate pe scară largă – și deloc întâmplător – în societatea de astăzi.

 

Cel ce îşi ajută aproapele primeşte ajutor de la Dumnezeu. Cel ce critică oamenii cu invidie şi răutate Îl are pe Dumnezeu drept critic.

* Cine este în ziua de azi interesat de celălalt? Nimeni. Totul pentru sine, nimic pentru ceilalţi. Va trebui să dăm socoteală pentru aceasta, căci Dumnezeu Care este tot numai Iubire nu va ierta această indiferenţă a noastră faţă de semenul nostru.

* Dumnezeu Care este tot bunătate, Părintele nostru iubitor Carele Se îngrijeşte de noi ne dă toate cele bune ca noi să le împărţim cu cei ce au nevoie de ele, însă noi păstrăm totul pentru noi. Dumnezeu nu ne va ierta aceasta. Va trebui să dăm seama pentru silinţa pe care nu ne-am dat-o şi pentru învârtoşarea inimii noastre.

* Dumnezeu îngăduie ca omul să aibă multe încercări, boli şi nenorociri şi alte rele de la oamenii ce ne înconjoară – calomnii, blesteme, nedreptăţi. Noi trebuie să le primim pe toate răbdători, fără să ne mâhnim, ca pe nişte binecuvântări.

* Când cineva ne tratează urât pe nedrept, trebuie să ne bucurăm şi să-l privim pe cel ce s-a purtat așa ca pe un mare binefăcător, căci el face cu putinţă pentru noi agonisira de comori în viaţa ce va să fie.

* Dumnezeu ne dă numeroase ocazii de a dobândi Raiul, însă noi nu primim aceste daruri, le respingem.

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Gheorghiţă Ciocioi

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786068633510

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: De Suflet

Teme: conflict, creștinism