TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Protecția minorităților naționale (Vol. 2)
Vezi
galerie

Protecția minorităților naționale (Vol. 2)

de Gabriel Micu

Id: #430965

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Concepte și principii de drept internațional
 

Descriere produs

Protecția minorităților naționale. Concepte și principii de drept internațional este un volum dedicat analizei statutului persoanelor aparținând minorităților naționale, în care sunt examinate principiile și conceptele relevante pentru încadrarea temei în dreptul internațional. În acest sens, este argumentat modul în care protecția persoanelor aparținând minorităților naționale se raportează la norme imperative ale dreptului internațional precum autodeterminarea popoarelor, suveranitatea, respectarea Drepturilor Omului.

 

Lucrarea prezintă fără îndoială originalitate, plasând tema minorităților naționale sub semnul continuității și al schimbării, având în vedere preocuparea constantă a comunității internaționale pentru protejarea acestei categorii de persoane, adăugând noi mecanisme la cele clasice. Este prezentat pe larg conceptul de minoritate națională, diversitatea interpretărilor date acestuia în corelare cu specificul fiecărui stat în parte, precum și substanța juridică a drepturilor de care se bucură aceste persoane.

 

Autorul analizează numeroase teorii și concepte, examinează evoluția acestora în timp, ceea ce dă profunzime și soliditate argumentației. Folosește ca bază de plecare numeroase lucrări și studii, inclusiv despre istoria și evoluția preocupărilor comunității internaționale, referitoare la statutul persoanelor aparținând minorităților naționale. Oferă practic un ghid de urmat pentru orice persoană interesată de acest domeniu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Micu

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 978-606-26-1722-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 373

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: societate

Gabriel Micu
Gabriel Micu
Autor

Gabriel Micu este ministru plenipotențiar în Ministerul Afacerilor Externe și ca...

vezi autor