TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tandră e noaptea
Tandră e noaptea
Vezi
galerie

Tandră e noaptea

de Francis Scott Fitzgerald

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #428293

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Tandră e noaptea (Tender is the night), cel de-al patrulea și ultimul dintre antumele cronicarului așa-numitei epoci a jazzului, F. Scott Fitzgerald, a fost publicat în 1934 și, deși inițial întâmpinat de cronici destul de reci în comparație cu precedentele proze, în timp, a devenit cea mai apreciată scriere a autorului. Fitzgerald însuși vedea volumul drept opera sa de căpătâi, iar critica l-a numit „marele roman american”.

 

Adeseori sunt remarcate similitudinile dintre cuplul format de personajele Nicole și Dick Diver și cel alcătuit din autor și soția sa, Zelda Fitzgerald, precum și asemănările dintre anii petrecuți de soții Fitzgerald ca expați americani pe Riviera franceză și viața carismaticului psihiatru și a soției sale, fostă pacientă, suferindă de tulburări psihice. Dincolo, totuși, de inspirația oferită de propria existență zbuciumată, Fitzgerald a reușit să creeze cu Tandră e noaptea una dintre capodoperele secolului al XX-lea, ce figurează în toate topurile celor mai bune romane.

Nicole și Dick Diver, irezistibili, eleganți, fascinanți atât individual, cât și în ipostaza de cuplu de aur pe care îl formează, au nenumărați admiratori, printre care se numără și cea mai nouă membră a grupului lor, actrița Rosemary Hoyt. Prin ochii tinerei de șaptesprezece ani, îndrăgostită pătimaș de Dick și hotărâtă să îl cucerească, însă, în egală măsură, captivată și de Nicole, sunt devoalate secretele care macină perechea Diver și care le amenință viitorul împreună.

Acum într-o nouă traducere, însoțită de prefață și tabel cronologic, toate sub semnătura lui Mihnea Gafița, romanul Tandră e noaptea completează colecția Clasici ai literaturii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Francis Scott Fitzgerald

Ilustrator: Amedeo Modigliani

Traducător: Mihnea Gafiţa

Prefaţator: Mihnea Gafiţa

Data apariției: ianuarie 2023

Titlu original: Tender is the night

ISBN: 978-606-088-128-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: societate, Cultură

Francis Scott Fitzgerald
Francis Scott Fitzgerald
Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896-1940) s-a născut la St. Paul, Minnesota. A...

vezi autor