TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Conștiința de sine și alteritatea 978-606-9659-97-7
Vezi
galerie

Conștiința de sine și alteritatea

de Dan Zahavi

Titlu apărut în colecția Epoché la Ratio et Revelatio

Id: #434836

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O investigație fenomenologică
 

Descriere produs

În Conștiința de sine și alteritatea, o lucrare riguroasă și extrem de originală, Dan Zahavi susține prin argumente solide faptul că fenomenologia, în special în versiunea lui Edmund Husserl, poate să aducă o contribuție decisivă la discuțiile referitoare la conștiința de sine. Angajându-se în dezbateri atât din cadrul filozofiei analitice (Elizabeth Anscombe, John Perry, Sydney Shoemaker, Héctor-Neri Castañeda, David Rosenthal), cât și din filozofia germană contemporană (Dieter Henrich, Manfred Frank, Ernst Tugendhat), Zahavi susține că tradiția fenomenologică are mult mai multe de oferit decât se crede atunci când vine vorba de problema conștiinței de sine.

 

În calitate de contribuție la dezbaterea filozofică actuală privitoare la conștiința de sine, cartea prezintă o reconstrucție comprehensivă a teoriei lui Husserl privitoare la conștiința de sine pre-reflectivă, criticând astfel mai multe interpretări prevalente. Mai mult, Zahavi discută în mod sistematic diverse idei legate de problematica conștiinței de sine, raportându-se la natura sinelui din unghiurile de vedere ale temporalității, intenționalității, reflectivității, corporalității și socialității.

 

Publicată inițial în anul 1999, noua ediție a acestei lucrări (2020) a fost revizuită și actualizată, și conține o nouă prefață în care Zahavi trasează dezvoltarea dezbaterilor din jurul conștiinței de sine din ultimii douăzeci de ani, situându-și cartea în contextul lucrărilor sale ulterioare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Zahavi

Traducător: Remus Breazu

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-606-9659-97-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 404

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio