TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Uimirea 978-606-722-583-9
Uimirea
Vezi
galerie

Uimirea

de Dacher Keltner

Id: #433136

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O nouă știință, care îți poate transforma viața
 

Descriere produs

Uimirea este misterioasă. Cum am putea începe să cuantificăm pielea de găină simțită când vedem Marele Canion sau uimirea totală când vedem un copil mergând prima dată? Cum am putea exprima în cuvinte efervescența colectivă când stăm într-o mulțime și când cântăm la unison ori fascinația pe care o simțim când privim opere de artă vechi de secole? Până acum cincisprezece ani nu exista o știință a uimirii, sentimentul care ne cuprinde când întâlnim mistere vaste, care transcend înțelegerea noastră despre lume. Oamenii de știință studiau frica și dezgustul, emoții care păreau esențiale pentru supraviețuirea umană. Cu toate acestea, gândirea revoluționară a scos în evidență modul în care, de-a lungul evoluției, ne-am satisfăcut cele mai elementare nevoi sociale. Am supraviețuit datorită capacităților noastre de a coopera, de a forma comunități și de a crea o cultură care să ne întărească sentimentul de identitate comună – acțiuni care sunt declanșate și stimulate de uimire.



În această carte, Dacher Keltner prezintă o investigație radicală și o cercetare profund personală a acestei emoții eluzive. Dezvăluind noi cercetări despre modul în care uimirea ne transformă creierul și corpul, alături de o examinare a uimirii de-a lungul istoriei, a culturii și în cuprinsul propriei sale vieți pe durata unei perioade de suferință, Keltner ne arată cum cultivarea uimirii în viața de zi cu zi ne determină să apreciem tot ce este mai uman din natura noastră umană. Iar într-o perioadă în care lumea noastră se simte a fi mai divizată decât oricând și mai periclitată de crize de diferite tipuri, avem mare nevoie de uimire.



Dacă ne deschidem mintea, uimirea este cea care ne ascute capacitatea de a raționa și care ne orientează spre idei mari și perspective noi, cea care ne domolește reacția inflamatorie a sistemului imunitar și care ne întărește corpul. Uimirea este cea care ne activează înclinația de a împărtăși și de a crea rețele puternice, de a întreprinde acțiuni care sunt benefice pentru natura și societatea din jurul nostru. Uimirea este cea care transformă ceea ce suntem, cea care inspiră crearea de artă, muzică și religie. Uneori radicală și profundă, debordând de idei iluminatoare și practice, Uimirea este ghidul nostru în domeniu, venind nu numai de la una dintre cele mai importante voci pe această temă, ci și de la un căutător de uimire pe cont propriu, pentru a afla cum să plasăm uimirea ca forță vitală în viețile noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dacher Keltner

Traducător: Constantin Vlad

Data apariției: octombrie 2023

Titlu original: AWE: The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life

ISBN: 978-606-722-583-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: curiozitate

 

Opinii editoriale

„Avem nevoie de mai multă uimire în viețile noastre, iar Dacher Keltner a scris acea carte despre locul în care o putem găsi. În calitate de expert de seamă în știința uimirii, el face o treabă magistrală, demistificând această emoție puternică și arătându-ne modul în care ne înalță și ne întărește.”

Adam Grant, autorul cărților A da și a lua, Originalii și Regândește

„Fiorii pe care-i simți când asculți Beethoven, uimirea când privești Marele Canion, fascinația provocată de perfecțiunea piciorului micuț al unui copil. Probabil că ai simțit că astfel de momente de uimire sunt unele dintre cele mai profunde experiențe care ți s-au întâmplat vreodată. Dar dacă te-ai întrebat vreodată de unde vin aceste momente, ce înseamnă ele și cum să le trăiești mai des, nu există un ghid mai bun decât Dacher Keltner, marele și înțeleptul psiholog de la Berkeley. Citește această carte pentru a te conecta cu sinele tău cel mai elevat.”

Susan Cain, autoarea cărților Quiet și Dulce-amar

„Rar se întâmplă ca o carte să se concentreze asupra unei singure emoții pentru a o analiza din toate unghiurile posibile. Expertiza lui Dacher Keltner face din această lectură o călătorie fascinantă și stimulantă pentru a recunoaște uimirea ca pe o forță misterioasă în viața noastră.”

Frans de Waal, autorul cărții Different: Gender Through the Eyes of a Primatologist
Dacher Keltner
Dacher Keltner
Autor

Dacher Keltner este profesor de psihologie la Universitatea California din Berke...

vezi autor