TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Limba latină 978-606-17-2241-9
Limba latină
Vezi
galerie

Id: #433371

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Morfologia sistematizată
 

Descriere produs

În evoluția unei limbi, se evidențiază acea etapă, numită perioadă clasică, în care se  ajunge la gradul maxim de rafinament. Într-o măsură mai mare sau mai mică, aceasta coincide cu apogeul dezvoltării culturale și politice – vezi greaca secolului V a.Chr., latina secolului I a.Chr., sau, dincolo de limbile indo-europene, araba secolului VII p.Chr.. Această perioadă este ulterior privită ca punct de plecare, bază și referință în literatură și întocmirea gramaticilor.

 

Pornind de la această simplă observație, îndrumarul de față vine în întâmpinarea necesităților metodologice ale epocii actuale, profund bazată pe sistematizare, selectivitate, compactare și rezumare informațională. […]

 

Nu putem omite să precizăm (fapt ce conferă o nuanță atipică și inedită lucrării) că, excluzând supervizarea, o dirijare minimală și explicațiile inerente care i-au fost date atunci când era cazul, atât inițiativa și concepția sistematizării, cât și munca de structurare, sintetizare și redactare îi aparțin unei persoane care până acum nu a avut niciun alt contact semnificativ cu limba latină, în afara materiei de clasa a IX-a la secția reală din cadrul unui liceu teoretic. Faptul acesta nu afectează cu nimic esența structurilor morfologice, ba din contră, este în cele din urmă o întâlnire fericită între forța de structurare și competență.

 

Prof. Cornel Todericiu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cornel Todericiu, Emanuel Boboiu, Camelia Manea

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-17-2241-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 42

Limbă: Română

Dimensiuni: 29x20,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

Teme: curiozitate, Cultură