TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Intermitencias / Intermitențe
Intermitencias / Intermitențe
Vezi
galerie

Intermitencias / Intermitențe

de Corina Oproae

Titlu apărut în colecția Biblioteca FICT la Școala Ardeleană

Id: #423400

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Edición bilingüe español – rumano / Ediție bilingvă, spaniolă-română
La versión rumana le pertenece a la autora / Versiunea românească aparține autoarei
Prólogo de / Cuvânt-înainte de Ion Pop

En la portada / Pe copertă: Pilar Abad, sin título/fără titlu (2021)

 

El presente volumen contiene los poemas incluidos el libro Intermitencias, publicado en español por Sabina Editorial (Madrid, 2018) junto con otros poemas inéditos.
Volumul de față cuprinde poemele apărute în cartea Intermitencias, publicată în limba spaniolă la Sabina Editorial (Madrid, 2018), și alte poeme inedite.

 

Intermitencias de Corina Oproae es un libro que pone de relieve sobre todo una especie de programa de trabajo, circunscribiendo el espacio a un taller ideático-lírico en el que se cristaliza una «poética» personal. La mayoría son versos escritos, como se dice de forma expresiva en un poema, en «la antecámara del despertar», momento y espacio en que la disponibilidad intuitiva del sujeto se acerca al umbral de la lucidez, siendo esta nombrada con palabras claras, de naturaleza conceptual, que trazan un proyecto de construcción del texto poético. Entre los estados de ánimo naturalmente vacilantes (hay un verso que habla de la incertidumbre de las palabras), se busca con insistencia la confianza, la seguridad y su concreción dentro del poema; la armonización, en el fondo, de los contrarios.

 

Intermitențele Corinei Oproae pun în relief cu precădere un fel de program de lucru, circumscriind spațiul unui atelier ideatico-liric în care se cristalizează o „poetică” personală. Sunt, în majoritate, versuri scrise, cum expresiv se spune într-un poem, „în anticamera trezirii”, moment și spațiu în care disponibilitatea intuitivă a subiectului se apropie de pragul lucidității, numită, aceasta, în propoziții clare, de factură conceptuală, ce trasează un proiect de construcție a textului poetic. Între stările de spirit firesc ezitante (undeva se vorbește despre incertitudinea cuvintelor), se caută insistent încrederea, siguranța de sine și concretizarea lor în poem –, armonizarea, în fond, a contrariilor. (Ion Pop)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Corina Oproae

Prefaţator: Ion Pop

Data apariției: mai 2022

ISBN: 978-606-797-782-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 136

Limbă: Română, Spaniolă

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană