TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Înstrăinați
Înstrăinați
Vezi
galerie

Înstrăinați

de Charlotte McDonald-Gibson

Id: #426868

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Întâlniri cu extremiști
 

Descriere produs

Bazată pe interviuri profunde, puternice, Înstrăinați reprezintă o călătorie revelatoare către lumea extremismului și înapoi.

 

În Înstrăinați, întâlnim opt persoane diferite din punct de vedere al religiei, ideologiei și naționalității, atrase de convingerii radicale, printre care un tânăr, devenit reprezentantul supremației albilor în America epocii Trump, o norvegiancă atrasă într-o conspirație revoluționară în anii `80, un elev care a părăsit Marea Britanie pentru a lupta în Siria și un australian, membru al mișcării de extremă stângă Antifa.

 

Atrăgându-ne în poveștile lor, MacDonald-Gibson provoacă la reflecție asupra a cine sau ce este un extremist și ne arată nu doar ce putem face pentru a preveni extremismul în viitor, dar și cum putem începe repararea crevaselor din societatea prezentului.

 

Care este devenirea unui extremist? De la culte obscure la mișcări revoluționare, oamenii au fost dintotdeauna fascinați de credințele aflate la limită. În lumea profund divizată de azi, ideologiile polarizatoare sunt mai atractive ca niciodată. Mult prea des, îi condamnăm pe cei ale căror poziții ne ofensează, în loc de a încerca să înțelegem ce anume atrage oamenii la marginea îndepărtată a societății și ce îi poate aduce înapoi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charlotte McDonald-Gibson

Traducător: Loredana Niță

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Cast Away: True Stories of Survival from Europe’s Refugee Crisis

ISBN: 978-606-537-561-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 284

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun

Teme: curiozitate, identitate, societate