TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Camera preliminară
Vezi
galerie

Camera preliminară

de Bogdan Micu

Id: #420357

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Instituția camerei preliminare, nou introdusă în legislația noastră procesual penală la dată de 1 februarie 2014, urmărește ca rezolvarea chestiunilor ce țin de legalitatea trimiterii în judecată și de legalitatea administrării probelor de către organele de urmărire penală să se realizeze înainte de judecată, asigurându-se premisele pentru soluționarea cu celeritate a cauzei în fond.

 

Deși reglementarea sa în structura procesului penal a corespuns necesității reformei penale și a reprezentat una dintre noutățile aproape absolute din peisajul legislativ din țara noastră, această nouă instituție nu este ocolită de carențe. De aceea, pe lângă analiza riguroasă a instituției camerei preliminare, autorul evidențiază și aspectele controversate, neclaritățile ivite ori ceea ce apreciază ca fiind perfectibil.

 

Numeroase soluții din practica judiciară, pronunțate de judecătorii de cameră preliminară de la instanțele naționale, precum și deciziile obligatorii ale Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțate în recursuri în interesul legii sau în procedura pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, sunt incluse în această lucrare.

 

Monografia Camera preliminară este recomandată teoreticienilor și practicienilor în drept, precum și oricărei persoane interesate de aprofundarea și înțelegerea facilă a dispozițiilor aplicabile în procedura de cameră preliminară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Micu

Data apariției: ianuarie 2022

ISBN: 9786062719159

Copertă: Paperback

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu