TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Manifestul unui hater 978-630-330-013-9
Manifestul unui hater
Vezi
galerie

Manifestul unui hater

de Alex Ionescu

Titlu apărut în colecția Purple Spot la Lebăda Neagră

Id: #432863

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Warning!

Volum nerecomandat persoanelor imature. Este o oglindă în care nu toți vor să se vadă. Răsfoiți cu grijă!

„Scopul acestei cărți nu este să încurajeze activismul, haterul nefiind activist, dar ar dori să descurajeze pasivitatea [...], să fim înțelegători cu ceilalți, să fim mai buni, pentru a fi capabili să luăm mai repede decizii mai inspirate (fără a ne mai pierde timpul să peticim greșelile din trecut).”

 

„Soarta sticlei este să se spargă, soarta tuturor ființelor vii este să moară. Este irelevant când și cum. Orice ai face, tot vei dispărea în uitare. Încearcă doar să nu fie astăzi.”

 

„Știu că lucrurile arată rău pentru un părinte care și a lăsat copiii să se canibalizeze, dar nu a lăsat lucrurile fără să intervină decât 500 de milioane de ani. Da, aveți drep¬tate, natura gândește greu și uită repede. Dar mai are și idei geniale, deși, rar, a inventat plantele. Probabil copiii făcuseră gută de la atâta proteină. Prima plantă, o algă unicelulară, a apărut acum 1,5 mi¬liarde de ani. Mă gândesc că nu după mult timp a apărut și primul vegan. Deci nimic nou nici cu figurile ăstora. Vă dați seama în ce lux trăim de putem avea așa pretenții la ce și cum mâncăm?!? În alte vremuri, Mama nu gătea pentru fiecare ce își dorea, toți mâncau ce și cum găseau.”

 

„Ce nu se mai poate face în democrațiile actuale este să iei măsuri radicale. Totul trebuie trecut prin zahăr ca să le fie prostănacilor mai ușor de înghițit, iar porțiile – mici. Orice schimbare se face cu pași micuți, într un ritm lent și pornit cu clasica strategie în care îi anunți că le vei mări taxele cu 500%, iar când le mărești cu 200% vor zice că au scăpat ieftin (fereastra Overton). Parcă nu mai am răbdare cu acest sistem. Cum naiba să mai continuăm în secolul vitezei cu cel mai lent sistem de guvernare, unul hiper birocratic, care se blochează în comitete și comisii? Poate cred asta și din cauză că am îmbătrânit, iar generația mea nu a făcut absolut nimic memorabil. Este firească o exagerare; a trudit și a făcut ca viața să fie mai ușoară. Este mai confortabil să trăiești în zilele noastre decât a fost vreodată. Nici regii nu puteau visa la cireșe în miezul iernii sau la pepeni de Anul Nou.”

 

„Haterul nu doar afirmă că Potopul nu a fost un lucru rău, ci că un nou potop este absolut necesar. Pentru că omul, pe lângă moralitatea îndoielnică, are și figuri și fițe mult peste nivelul său. Pentru această aroganță și corupție morală merităm un nou potop, pentru a fi aduși cu picioa¬rele pe pământ. (După retragerea apelor, desigur.)”

 

„De o pandemie de prostie nu se vorbește încă, pentru că suntem relativ bine informați/dezinformați față de generațiile anterioare. Văd mai aproape o pandemie de lipsă de imaginație, căci în alt mod nu îmi pot explica acest mimetism generalizat și acest vid de inspirație. Penultima pandemie ce va lovi specia noastră va fi cea de lipsă de pasiune, în care nimeni nu se va mai implica foarte tare în nimic. Pandemia finală nu va fi, cum vă așteptați, cea de ură, ci cea de lipsă de iubire. Când nu vom mai fi capabili de iubire [...], nici de termenul „oameni” nu vom mai fi demni.”


extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex Ionescu

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-630-330-013-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 414

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: libertate, societate, satiră, umor