TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sufletul lumii 978-973-50-8146-1
Vezi
galerie

Sufletul lumii

de Roger Scruton

Titlu apărut în colecția Eseu. Humanitas la Humanitas

Id: #433372

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sufletul lumii, una dintre ultimele cărți ale marelui filozof britanic, este socotită o capodoperă prin bogăția și limpezimea argumentelor. Roger Scruton își propune să doboare două tipuri de reducționism al paradigmei scientiste: mai întâi, religia nu este doar o explicație alternativă a lumii, în concurență cu cea rațională, și apoi, ea nu se reduce la un set de fenomene de resortul sociologiei sau al psihologiei evoluționiste. Astfel, căutarea lui Dumnezeu, în sensul vizat de Scruton, nu are nimic în comun cu soluțiile iluzorii și deja stereotipe la problemele vieții actuale, ci trebuie înțeleasă mai curând drept căutarea sufletului dacă nu pierdut, cel puțin primejduit al lumii zilelor noastre. Un suflet care se ascunde și în același timp se revelează în „lumea trăită“: aceea a emoției artistice, a sacrului, a nevoii de dăruire și sacrificiu, într-un cuvânt, a raportului autentic cu noi înșine și cu semenii noștri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roger Scruton

Traducător: Andreea Eşanu

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-973-50-8146-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: curiozitate, Dumnezeu, societate, suflet

 

Opinii editoriale

„În nici una dintre operele anterioare Roger Scruton nu și-a împletit atât de bine cugetările despre estetică, personalitate, politică și religie… O carte care prin bogăția, amploarea și frumusețea ei poate fi socotită drept una dintre cele mai bune scrieri ale sale.”

SPENCER CASE, National Review Online

„Citindu-l pe Scruton, te delectezi cu claritatea și sobrietatea stilului său și, totodată, te simți condus de un ghid care nu se teme de îndoieli și incertitudini.”

LAURA KEYNES, Standpoint
Roger Scruton
Roger Scruton
Autor

Filozof, scriitor, publicist, compozitor, realizator de emisiuni de televiziune,...

vezi autor