TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doctorul și sufletul MP-VEF-DOCTIS-19-N-001
Doctorul și sufletul
Vezi
galerie

Doctorul și sufletul

de Viktor E. Frankl

Id: #306403

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerată una dintre cele mai remarcabile contribuții la gândirea psihologică din ultimii 50 de ani, Doctorul și sufletul supune marele feonomen al vieții la o nouă evaluare. În această lucrare clasică, renumitul psihiatru vienez Viktor E. Frankl, fondatorul școlii de logoterapie, scoate în evidență faptul că libertatea de voință a omului și asumarea responsabilității constituie adevărată baza a acțiunii umane indiferent de circumstanțele în care ne-am află. Credință necondiționată în sensul necondiționat al existenței este mesajul autorului către cititor, concluzionează American Journal of Psychotherapy.

Un alt mesaj, mai mult o pledoarie, este demitologizarea psihoterapiei și reumanizarea medicinii, care ar fi posbile dacă, susține Frankl, "psihoterapia, pentru a face față multidimensionalitatii sarcinilor ei, s-ar întoarce la medicină generală, din care a emigrat odată cu Freud".

Valoarea și semnificația conceptelor fundamentale prezentate în Doctorul și sufletul sunt dublate de puternicile convingeri personale și numeroasele sfaturi practice și studii de caz, că și de experiență să clinică de neurolg și psihiatru. Dar și de experiență personală din lagărele de concentrare naziste în care a fost deportat. Frankl a luat cu el în lagăr manuscrisul acestei cărți, dar i-a fost confiscat. L-a refăcut din memorie la Auschwitz pe bucățele de hârtie furate de un camarad din birourile lagărului. L-a publicat după eliberare, sub titlul Doctorul și sufletul, afirmând că își datorează supraviețuirea atât ideilor care stau la baza cărți, cât și determinării de a reface manuscrisul confiscat.

Mulți consideră că Doctorul și sufletul completează și elucidează unele dintre ideile prezentate în lucrarea Omul în căutarea sensului vieții (publicată de Editura Meteor Press), cea care l-a făcut celebru și pe care revista Time a inclus-o între cele mai influențe zece cărți ale Americii.

De ce să-l citim pe Viktor Frankl? De ce sunt cărțile lui considerate lecturi obligatorii? Răspunsul îl găsim poate în replică cu care își sintetiza  opera: "Sensul vieții mele este acela de a-i ajută pe alții să și-l găsească pe al lor."

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor E. Frankl

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-728-741-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Viktor E. Frankl
Viktor E. Frankl
Autor

Viktor E. Frankl (1905–1997) a fost profesor de neurologie și psihiatrie la Univ...

vezi autor