TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Odiseea umană HE-LEM-OUDLVN-18-N-001
Odiseea umană
Vezi
galerie

Odiseea umană

de Leonard Mlodinow

Titlu apărut în colecția Mathesis la Herald

Id: #259940

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului
 

Descriere produs

Leonard Mlodinow ne poartă într-o călătorie pasionantă și plină de inspirație prin incitanta istorie a evoluției umane și prin evenimentele-cheie din dezvoltarea științelor. În același timp, autorul oferă o perspectivă nouă și fascinantă asupra caracteristicilor unice ale speciei și societății noastre, care ne-au ajutat să evoluăm de la uneltele de piatră până la limbajul scris, iar prin nașterea chimiei, biologiei și fizicii moderne, până la lumea tehnologiei de astăzi.



De-a lungul acestei odisee umane, autorul explorează condițiile culturale care au influențat gândirea științifică de-a lungul secolelor, precum și personalitățile pitorești a câtorva dintre marii filosofi, savanți și gânditori: Isaac Newton, Antoine Lavoisier, Charles Darwin, Albert Einstein, Werner Heisenberg și multe alte minți mai puțin cunoscute, dar la fel de strălucite, populează aceste pagini, iar fiecare dintre poveștile lor arată cât de multe dintre succesele umanității pot fi puse pe seama căutării stăruitoare de răspunsuri la întrebări simple (de ce? cum?), adresate cu mult curaj.



Odiseea umană. De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului este o carte pentru iubitorii de știință și pentru toți cei interesați de gândirea creativă și de efortul nostru nesfârșit de a ne înțelege lumea. În același timp plină de informații, accesibilă și impregnată de umorul caracteristic autorului, această lucrare profundă reprezintă un omagiu uimitor adus curiozității intelectuale a omenirii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Leonard Mlodinow

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: decembrie 2018

Titlu original: The Human Journey from Living in Trees to Understanding the Cosmos

ISBN: 978-973-111-735-5

EAN-13: 5948417280217

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: societate, curiozitate

 

Opinii editoriale

O carte nesfârșit de fascinantă [și] care te pune serios pe gânduri [...] O călătorie selectivă prin procesul acumulării de cunoștințe al umanității [și] o prezentare a personalităților incitante care au fost pionierii descoperirilor științifice [...] Un studiu care îți taie respirația.“

Kirkus Reviews

O lucrare înălțătoare de istorie a științei [...] Dacă fizica cuantică și teoria relativității vă dau fiori, nu vă îngrijorați [...] Mlodinow știe cum să le vorbească celor care nu au nicio treabă cu știința.

Library Journal

Mlodinow schițează în culori vii revoluțiile din gândire și cultură care ne definesc civilizația și, ca bonus, prezintă un rezumat stimulant al istoriei și al influenței uriașe a științei moderne.

V.S. Ramachandran, autorul volumului „The Tell-Tale Brain: A Neuroscientist’s Quest for What Makes Us Human”

O introducere plăcută și ușor de citit în istoria științei occidentale, începând cu primele unelte din piatră și sfârșind cu epoca fizicii cuantice.

David Christian, coautor al cărții „Big History: Bewteen Nothing and Everything” și profesor la Universitatea Macquarie, Sidney

Cum am evoluat atât de rapid de la peșteri la mașini, de la savane la zgârie-nori, de la mersul pe două picioare la mersul pe Lună? Urmați-l pe Mlodinow în timp ce prezintă călătoria uimitoare a speciei noastre; la fiecare oprire, veți descoperi că progresul nostru continuu este alimentat de un element foarte special ce caracterizează creierul uman: setea noastră nestinsă de cunoaștere.

David Eagleman, autorul bestsellerului „Incognito: The Secret Lives of the Brain”
Leonard Mlodinow
Leonard Mlodinow
Autor

Leonard Mlodinow este fizician la Institutul Tehnologic din California (Caltech)...

vezi autor