TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine! PO-MIC-AMCSAN-13-N-001
Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!
Vezi
galerie

Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!

de Mircea Carp

Id: #207214

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volum apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc 

Pentru mulți români, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rînd la „Europa Liberă” sau „Vocea Americii”. Plecat în 1948 din România comunistă, a ajuns mai întîi în Austria, apoi, în 1951, în Statele Unite, unde a lucrat pentru postul de radio „Vocea Americii”. După 22 de ani a revenit în Europa, la München, și a continuat  transmită un timp pentru „Vocea Americii”, apoi s-a transferat la „Europa Liberă”, unde a rămas pînă la încheierea activitățiiîn 1995. De-a lungul carierei sale, Mircea Carp a cunoscut oameni și a relatat evenimente de importantă istorică: l-a însoțit în calitate de corespondent special pe Richard Nixon, primul președinte american care a vizitat România, a realizat reportaje despre cutremurul din 1977, dar și despre evenimentele din 1989. Despre toate acestea și despre multe altele puteți citi în volumul sau de amintiri, completat cu fragmente din dosarul de urmărire informativă întocmit de Securitate pe numele sau, cu portrete ale personalităților pe care le-a întalnit, cu reportaje și interviuri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mircea Carp

Ediţie îngrijită de: Florina Dobre, Veronica Nanu

Prefaţator: Dinu Zamfirescu

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-46-3353-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Eu intram in studio, ma duceam la radio, luam microfonul si din acel moment nu mai eram acel comentator politic, acel crainic de ani si ani de zile. In momentul ala eu simteam ca trebuie sa dau o informatie, sa ne-ntelegem, nu gindeam asa, dar era in mine acest lucru, ca eu trebuie sa dau o informatie corecta, buna, oamenilor care poate si ei s-au sculat la doua dimineata sa asculte Europa libera. Intimplator, eu eram cel care vorbeam acolo.
E un mare general american, Douglas McArthur, cind si-a luat ramas bun in congresul de la Washington a terminat cu cuvintele „soldatii batrini nu mor niciodata, ei doar dispar incetul cu incetul”. Si eu ma gasesc pe drumul acestei disparitii si n-am de gind sa nu ma tin de tot ceea ce am invatat, de tot ceea ce am simtit, de tot pentru ceea ce am luptat."

Digicult, 6 iulie 2013, Digi24.ro - Mircea Carp

"Teama ca nu voi mai ajunge in tara [...] da, asta totdeauna am avut-o. De altfel, eu pastrez si acum cu mine o cutie de chibrituri cu pamint de la mormintul tatalui meu, care este in Iasi. Daca nu voi fi ingropat in Romania, nu sint inca hotarit, mai am timp sa ma gindesc, vreau ca acea cutie sa fie acolo, cu mine, cu pamint romanesc. Dar emotia ca nu voi fi in tara am avut-o si cu alte ocazii, ca mor la mii de kilometri de tara si nu va sti nimeni nimic despre mine.
Eu am trait tot timpul cu acest atasament fata de Romania. Sint cetatean american si sint un cetatean leal american. Dar m-am nascut roman si nu conteaza unde traiesc. Si cel mai bine se vede asta cind nu permit, nici macar in particular, nimanui sa spuna ca ii e rusine ca e roman. De ce sa iti fie rusine? Avem problemele si defectele noastre, dar si multi oameni care ne fac cinste. Sa critici, da. Dar sa iti fie rusine, eu personal nu accept."

Mircea Carp în interviu cu Razvan Chiruţă, 29 iunie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 405 - Mircea Carp

Sabina FATI, 17 mai 2013, pe www.europalibera.org
„Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine” era semnatura de radio a celebrului jurnalist roman, care astazi si-a lansat sub acest titlu memoriile scrise in ritm alert, la care autorul a adaugat fotografii si documente din propria sa arhiva, dar si din arhiva securitatii. Dramele personale se suprapun in cartea lui Mircea Carp cu cele istorice [...]. „Romania este esenta vietii mele” spune cu naturalete Mircea Carp intr-un clasament ad-hoc pe care-l face vorbind despre propria sa viata. Pe locul doi pune familia, iar pe locul al treilea Monarhia, forma de guvernamint sub care visa sa devina ofiter de cavalerie, la fel ca tatal si bunicul sau.

Sabina FATI, 17 mai 2013, pe www.europalibera.org

"Mircea Carp, distinsul si bine-cunoscutul jurnalist de la Vocea Americii si Radio Europa Libera, ne ofera o panorama a vietii si activitatii sale profesionale. Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine! [...]
Peste opt decenii de istorie se deruleaza sub ochii nostri. Din tihnita copilarie si adolescenta moldava, trecind prin anii dramatici ai celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pina in anii exilului si ai activitatii de jurnalist in SUA si RFG. O viata de om – povestita chiar de acela care a trait-o, dar si consemnata in diverse documente ale Securitatii romanesti. De citit cu atentie si de meditat la ce s-a intimplat! Procesul Comunismului din Romania continua si sub aceasta forma, indirecta, de aflare a adevarului. Atit cit e posibil si ar mai interesa pe cineva. „Sa auzim numai de bine” nu ar fi o vorba in vint nici in viitor."

15 martie 2013, Observator cultural, nr. 665 - Cristina Manole