TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căsnicia, pe roate sau pe butuci?
Căsnicia, pe roate sau pe butuci?
Vezi
galerie

Căsnicia, pe roate sau pe butuci?

de John Gottman

Id: #429268

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum poți face ca mariajul tău să dureze
 

Descriere produs

Ați știut că ziua nunții era prima din noua voastră viață. Dar cine-ar fi crezut că urma să vă fie, uneori, chiar atât de greu? Dacă vă numărați printre cei care se întreabă „De ce nu mai merge relația noastră? Și ce pot să fac, ca s-o vindec?“, atunci cartea aceasta e pentru voi. În ea veți găsi descoperirile pe care psihologul John Gottman le-a făcut, studiind peste 2 000 de cupluri căsătorite, de-a lungul a 20 de ani de cercetări.

  • Discuțiile voastre deviază mereu spre observații critice, comentarii sarcastice, acuzații repetate și replici disprețuitoare?
  • După un conflict aprins, tot ce mai vedeți în atmosfera încărcată a căminului conjugal e spatele aparent nepăsător al celuilalt?
  • Trăiți mai mult certați decât împăcați?
  • Construiți în minte permanent scenarii despre „personajul negativ“ cu care v-ați căsătorit și nu vedeți nicio cale de ieșire din impas?

Intuiția vă spune că – dacă o veți ține tot așa – veți ajunge, la un moment dat, ca doi străini. Iar de acolo până la divorț, nu mai e decât un pas. Înainte de a vă hotărî să-l faceți, e cazul să lămuriți:

  • Care-i stilul vostru conjugal, cât e de stabil și cum puteți adopta un altul, mai benefic.
  • În ce fel vă puteți schimba comportamentele, dacă în casa voastră și-au făcut culcuș „Cei patru Călăreți ai Apocalipsei”.
  • De ce gândurile voastre negre acoperă fața zâmbitoare a celuilalt și cum vă puteți rescrie scenariul mental negativ.
  • Prin ce metode vă puteți calma organismul, când emoțiile neplăcute vă inundă mai ceva ca un potop.
  • Cât de grave sunt, în realitate, problemele de cuplu și dacă le mai puteți rezolva.
  • Ce povești își spune fiecare despre trecutul vostru comun și ce factori determină divorțul.
  • Cum vă puteți consolida mariajul, atâta vreme cât încă vă mai iubiți.
extinde
 

Detalii produs

Autor: John Gottman

Traducător: Dana Ioana Chiriță

Data apariției: mai 2019

Titlu original: Why Marriages Succeed or Fail: What You Can Learn from the Breakthrough Research to Make Your Marriage Last

ISBN: 978-606-94680-6-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pagina de psihologie

Teme: căsătorie, conflict, fericire, emoții

 

Opinii editoriale

„Revoluționarele descoperiri făcute de dr. Gottman ne ajută să ne salvăm relația, familia și chiar viața…”

Gáspár György, psiholog relațional și autor

„Trăinicia unui cuplu e încercată constant, în fiecare nouă etapă a existenței celor doi. Îți trebuie curaj să rămâi și să te confrunți cu consecințele faptelor voastre, cu reproșurile din ochii partenerului, cu propriile vinovății și să încerci să îndrepți lucrurile. Dacă alegi să rămâi, plonjează în șantierul căsniciei voastre cu mânecile suflecate și cu cască de protecție, conștient că te înhami la muncă grea și că există și riscul să doară uneori. Fericirea nu înseamnă absența conflictelor. Conflictele sunt prilejul perfect să ne dovedim respectul reciproc, disponibilitatea de a înțelege pe deplin punctul de vedere al celuilalt; iar rezolvarea unui conflict înseamnă încă o treaptă urcată unul lângă celălalt, de mână. Tot ce izbutim împreună ne va ține și mai mult timp împreună. Dar sunt de acord că nu toate cuplurile trebuie să rămână împreună. Uneori, trebuie să ai curaj să pleci și, dacă ești suficient de norocos, viața te va răsplăti la un moment dat cu o iubire și mai mare, care îți va confirma că ai făcut bine abandonând relația anterioară.”

Sanda Nicola, jurnalist și autor

„Am parcurs cu nerăbdare și bucurie această carte, ce mi-a oferit o perspectivă nouă și foarte bine documentată asupra relațiilor de cuplu, dar și răspunsuri la întrebări importante. Citind-o, am avut senzația că se derulează în fața mea, cu încetinitorul, discuții și conflicte din propria mea viață – pe care am avut posibilitatea să le privesc acum ca observator și să le înțeleg aprofundat. Mai mult, exercițiile practice și chestionarele din carte sunt un instrument excelent de întoarcere către sine și de evaluare a situației în care te afli, putând avea rolul unei alarme puternice sau, dimpotrivă, rol de confirmare că te afli pe drumul cel bun în relația ta de cuplu. Este o carte necesară pentru toate familiile, așa că sper să ajungă în mâinile cât mai multor femei și bărbați, ca să îi ajute să își evalueze și vindece relația.”

Petronela Rotar, autor și influencer în domeniul sănătății mintale
John Gottman
John Gottman
Autor

John M. Gottman - cercetător de renume în domeniul relațiilor de cuplu și al fam...

vezi autor