TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cioburile 978-973-46-9648-2
Cioburile
Vezi
galerie

Cioburile

de Bret Easton Ellis

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #435366

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul bestsellerului American Psycho


Bestseller The New York Times


Romanul urmăreşte destinele unui grup de elevi privilegiaţi de la un liceu privat din Los Angeles în timp ce un criminal în serie bântuie oraşul, în căutare de victime adolescente. Cartea, a cărei acţiune are loc la începutul anilor ’80, este o poveste despre sfârşitul inocenţei şi despre trecerea primejdioasă de la adolescenţă la maturitate. Amestec de realitate şi ficţiune, Cioburile are accente de Tarantino şi Hitchcock şi un tip de tensiune subtilă à la Stephen King, Ellis oferindu-ne o proză plină de suspans şi adesea mustind de umor negru, care explorează în mod strălucit structura emoţională a vieţii personajului-povestitor la şaptesprezece ani – imaginaţie creatoare şi minciună, tandreţe şi manipulare, sex şi gelozie, obsesie şi furie ucigaşă. Structurat ca un thriller, romanul este fresca unei Americi a adolescenţilor „amorţiţi” de lux, neglijenţă parentală, droguri, băutură şi sex, indiferenţi politic şi neinteresaţi de lumea mai mare în care, de fapt, trăiesc, dar şi o incursiune în efervescenta cultură pop a vremii şi cu precădere în cea muzicală şi cinematografică. Playlistul integral al pieselor (peste şase ore de muzică) despre care se vorbeşte în carte, printre care Ultravox, „Vienna”, David Bowie, „Ashes to Ashes”, The Doors, „Light My Fire”, poate fi ascultat pe cele mai importante platforme online. De asemenea, celebrul regizor Luca Guadagnino (Strigă-mă pe numele tău) a început deja lucrul la un serial ce are la bază romanul Cioburile, realizat în colaborare cu HBO după un scenariu scris chiar de Bret Easton Ellis.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bret Easton Ellis

Traducător: Bogdan Perdivară

Data apariției: aprilie 2024

ISBN: 978-973-46-9648-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, pericol, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Un roman încântător, inspirat de febra anilor ’80, o carte nostalgică şi senzuală, dar şi un gest afectuos de conservare a culturii pop.”

The Guardian

„Ellis este un adevărat maestru al scrisului, iar ansamblul de imagini pe care le creează este splendid şi luxuriant.”

The New York Times Book Review

„O carte care-ţi taie respiraţia, un roman captivant şi plin de suspans! Atmosfera e creată superb, atât prin evocarea anumitor locuri din L.A.-ul anilor ’80, cât şi prin zecile de referinţe la muzica la modă în acea perioadă. Când terifiantă, când nostalgică şi încărcată de amărăciune, cartea lui Ellis este o realizare de neegalat.”

Booklist

„Un horror încărcat de erotism şi extrem de seducător!”

Kirkus Reviews
Bret Easton Ellis
Bret Easton Ellis
Autor

Nascut in 1964 in Los Angeles, Bret Easton Ellis a cunoscut succesul inca de la...

vezi autor
Bogdan Perdivară
Bogdan Perdivară
Traducător

Bogdan Perdivară s-a născut în Botoşani. A terminat un liceu pedagogic şi Facult...

vezi autor