TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doctrine juridice 978-606-27-2446-7
Doctrine juridice
Vezi
galerie

Doctrine juridice

de Vlad-Cristian Soare

Id: #435126

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Această carte, care se dorește a fi un curs pentru studenți, a apărut din nevoia de a oferi pasionaților în drept o sinteză asupra unor idei care au fundamentat dreptul. Cu alte cuvinte, în curs vom ridica întrebări, precum: Ce este dreptul? Ce este justiția? Cum apar normele? Cine creează dreptul? Mai avem nevoie de stat pentru a avea drept? Cum stabilim că o normă este bună? De ce avem drepturi? De ce avem obligații? De ce răspundem? Este dreptul moral? Este dreptul amoral? Care sunt principalele teorii asupra dreptului? Ce este globalismul juridic? Ce este feminismul juridic? Mai avem libertate de exprimare în contextul curentului "cancel culture"? ș.a.m.d.
Nu dăm noi răspunsurile și, drept să vă spun, uneori nici nu sunt suficiente. În schimb, facem o trecere în revistă asupra principaliilor gânditori ai vremii, care au influențat prin doctrina lor dreptul și societatea.
Cartea se vrea a fi „altfel” pentru că are o metodă foarte apropiată de cititor, aspect care cred că mă definește. Am încercat să leg acest curs de ceea ce în alte zone ale dreptului se numește "Jurisprudence", dar am păstrat puternica legătură pe care materia o are cu Teoria Generală a Dreptului, fiind în realitate o continuare firească a cursului de TGD.”

Vlad-Cristian SOARE

 

„Nu vă lăsați descurajați de titlul acestei cărți! Încercați numai să o răsfoiți. Nu o veți mai închide până nu o citiți pe toată, rând cu rând. Oriunde s-ar deschide, veți găsi un smart teaser. Va fi vorba despre o problemă grea și importantă, filozofică sau juridică, dar pe care, acolo unde deschideți cartea, o veți descoperi grațioasă intelectual, versatilă și chiar voioasă. Ideile sunt exprimate simplu și alert, jocul vă va prinde și, până când veți închide cartea, vă veți împrieteni cu domeniul ei. Pentru că începutul înțelegerii împrietenește. Și atunci titlul acestei cărți va deveni o încurajare pentru a-i descoperi și bibliografia.”

Prof. univ. dr. Răzvan DINCA

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vlad-Cristian Soare

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-606-27-2446-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia