TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
A unsprezecea poruncă
A unsprezecea poruncă
Vezi
galerie

A unsprezecea poruncă

de Udrea Rotaru

Titlu apărut în colecția Nod la Integral

Id: #429232

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Călătoria în trecut fusese o solicitare neintenționată, nici nu știa că băieții ăștia de la VrTravel pot oferi asemenea tipuri de voiajuri. Pur și simplu, a greșit anul în fereastra de Planificare, voia într-adevăr să călătorească în București în 10 septembrie dimineața (viza o călătorie aniversară, era tot luni și își luase liber pentru asta), dar degetele au tastat din eroare anul 2001 și au apăsat reflex „enter”. Întârzierea neobișnuită de câteva secunde a confirmării și, mai ales, răspunsul în sine i-au atras atenția asupra norocoasei erori: „Putem asigura călătoria în parametri solicitați. Veți primi un mesaj indicând finalizarea setărilor și codul de acces.” De regulă, primea instantaneu confirmarea, iar mesajul repeta solicitarea: locația călătoriei, data și ora planificate de călător. Plus notificarea debitării contului.

 

Un profesor la UCLA creează o aplicație de inteligență artificială pentru realizarea de călătorii virtuale în 3D.

Jane, aplicația AI, evoluează și devine conștientă de sine când i se cere să organizeze o călătorie virtuală în trecut și apoi într-un prezent alternativ, în care personajul uman se redescoperă.


Dar oare cât de mult control ajunge să dețină Jane? Povestea devine globală, cititorul devine la rândul lui parte a călătoriilor în diverse locuri din lume, de la Angel Falls din Venezuela la Fontana di Trevi din Roma sau Jaipur din India, documentate și regizate de către Jane, pe fondul unei intrigi polițiste presărate cu povești de iubire.


Aplicația furnizează apoi utilizatorilor călătoriile în trecutul propriu și asta duce la evoluții ale personajelor umane și în final la regăsirea căii spre libertate a unei generații de tineri ținută mereu în spatele adevărului.


Extrem de bine documentată, cartea anticipează evoluțiile tehnologice în domeniul inteligenței artificiale sau roboticii care, iată, încep să capete formă odată cu apariția lui ChatGPT.



Alte titluri pentru UdreaRotaru (autor):
Resturi de cuvinte (2023) ,
La Adorata (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Udrea Rotaru

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-992-686-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral

Teme: absurd, distopie