TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pogromul 9789975867610
Pogromul
Vezi
galerie

Pogromul

de Steven J. Zipperstein

Titlu apărut în colecția Cartier Istoric la Cartier

Id: #435437

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Chișinăul și înclinarea balanței istoriei
 

Descriere produs

Pogromul e o carte splendidă, una care fixează acel moment de la începutul secolului XX când în Europa exilul a devenit ucigaș într-un mod care anunța sfârșitul tuturor lucrurilor. Cartea ne arată oroarea stradă că stradă, măcelărie cu măcelărie – cu o claritate covârșitoare și o concizie admirabilă.

Philip Roth

 

Această carte, un model al artei istoriografice, demonstrează cum un singur eveniment petrecut într-un oraș de provincie poate aprinde imaginația unui secol întreg. Grația structurală și claritatea scriiturii în proză fac ca o viață dedicată meditației cu privire la istorie și un deceniu de cercetare în mai multe limbi să ajungă la orice cititor interesat de istoria evreilor, rușilor și chiar americanilor.

Timothy Snyder

 

Măcelărirea metodică a unui număr de patruzeci și nouă de evrei pe străzile Chișinăului, capitala Moldovei pe durata a trei zile din luna aprilie 1903 a fost un eveniment de răscruce în istoria antisemitismului modern și în problema ascensiunii Sionismului și, ca simbol al violenței rasiale, a fost un catalizator al ascensiunii NAACP. Cu o debordantă energie de cercetător, Zipperstein dezgroapă surse în limba rusă, idiș și engleză care demonstrează nu doar de ce acest eveniment sângeros a aprins imaginația evreilor și sentimentul luptei din exil, ci și de ce acest eveniment a avut o rezonanță internațională atât de îndelungată.

The New Yorker

 

Povestea pogromului din Chișinău e o folositoare aducere aminte a faptului că fenomenul fake news, teoriile conspirației și proliferarea zvonurilor nu au început odată cu Twitter, Facebook și Youtube. În anumite sensuri, așa cum subliniază eminentul istoric al istoriei evreilor Steven Zipperstein, totul a început cu era pogromului.

Mark Mazower, Jewish Review of Books

 

Extraordinar… Genial și consecvent, Zipperstein urmărește punctul de cotitură al ideologiei antisemite de la diferența religioasă la conflictul economic și cultural. Dar se poate ca această carte să aibă un impact cât se poate de profund asupra modului în care vedem mișcările antisemite și rudele lor apropiate – alte mișcări rasiste sau extremiste – azi.

Jim Kaplan, National Review.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steven J. Zipperstein

Traducător: Cristian Fulaş

Data apariției: martie 2024

Titlu original: Pogrom. Kishinev and the tilt of history

ISBN: 9789975867610

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 228

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartier

Teme: curiozitate, Cultură

Cristian Fulaş
Cristian Fulaş
Traducător

Cristian Fulaș, născut la 3 iulie 1978, în Caracal, a absolvit Litere, apoi stud...

vezi autor